Πέμπτη 28.10.2021
More

  Μ. Τζούφη: «Η κομματοκρατία και η αναξιοκρατία στο ΠΓΝΙ δε μπορεί να γίνει ανεκτή»

  Ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Υγείας

  Άμεσα μέτρα ώστε να σταματήσουν οι επιλογές προϊσταμένων στις νοσηλευτικές υπηρεσίες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) με κομματικά κριτήρια, ζητά η Μερόπη Τζούφη με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας.

  Η ερώτηση που υπογράφεται από 18 βουλευτές, μεταξύ αυτών και ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, αναφέρει πως η διοίκηση του νοσοκομείου προβαίνει συνεχώς σε μετακινήσεις και υποβαθμίσεις προϊσταμένων των νοσηλευτικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με καταγγελίες, οι μεταβολές πραγματοποιούνται δίχως επαρκή αιτιολόγηση και συνήθως με κομματικά κριτήρια, ενώ πρόσφατο «θύμα» αποτελεί ο προϊστάμενος του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

  Όπως σημειώνεται, η διοίκηση του ΠΓΝΙ προχωρά επίσης σε πειθαρχικές διώξεις κατά του προσωπικού, οι οποίες «συμπτωματικά» ασκούνται σε υπαλλήλους συγκεκριμένων πολιτικών τους πεποιθήσεων, αντίθετων της κυβέρνησης.

  Στο πλαίσιο αυτό, η Μερόπη Τζούφη ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας ώστε να διασφαλιστούν οι αξιοκρατικές διαδικασίες. Παράλληλα, θέτει το ζήτημα της κάλυψης των αναγκών σε προσωπικό μέσω προσλήψεων και όχι μετακινήσεων υγειονομικών από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ