Τρίτη 18.06.2024
More

  Μ. Τζούφη: Η πανεπιστημιακή κοινότητα και πάλι στο δρόμο του αγώνα

  Χαιρετισμός της βουλευτού Ιωαννίνων, Μ. Τζούφη στο 16ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ

  «Για να ιδρύσει η κυβέρνηση ιδιωτικά Πανεπιστήμια έπρεπε πρώτα να απαξιώσει τα δημόσια ΑΕΙ», τόνισε η Μερόπη Τζούφη κατά το χαιρετισμό της 16ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ. Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς επεσήμανε πως «η δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση λειτουργεί σε συνθήκες στελεχιακής και χρηματοδοτικής ασφυξίας» και ότι «η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αποδυναμώνει τα περιφερειακά ΑΕΙ και δημιουργεί πελατεία για τα κολέγια και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που θέλει να ιδρύσει η ΝΔ».

  Η βουλευτής Ιωαννίνων υποστήριξε ακόμα πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταπατήσει το Σύνταγμα και το Άρθρο 16, όπως και να επιτεθεί με όσα μέσα διαθέτει στους φοιτητές και τους πανεπιστημιακούς που υπερασπίζονται τα ΑΕΙ και τη δημόσια εκπαίδευση.

  Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε πως κάθε προσπάθεια ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων έχει ηττηθεί και κάλεσε την πανεπιστημιακή κοινότητα να σταθεί στο πλάι των φοιτητών και της νέας γενιάς, αλλά και της κοινωνίας που εμπιστεύεται διαχρονικά το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο για τη μόρφωση των παιδιών της.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ