Κυριακή 23.06.2024
More

  Μ. Τζούφη: Ιδιωτικά πανεπιστήμια δε γίνονται χωρίς καταστολή και ΜΑΤ

  Καταδικάζει την έφοδο της Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη του ΕΜΠ η βουλευτής Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη.

  Όπως αναφέρει η κ. Τζούφη:

  «Η εντολή της κυβέρνησης για έφοδο της Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη του ΕΜΠ είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα, με χημικά, βία, κυνηγητό και τραυματισμούς φοιτητών και φοιτητριών που κινητοποιούνται κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

  Έφτασε η στιγμή να αποκαλυφθεί ο πραγματικός λόγος της κατάργησης του ασύλου, της ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας, της κατασυκοφάντησης των δημόσιων πανεπιστημίων ως «άντρων ανομίας». Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας προετοιμάζουν το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, κατεδαφίζοντας πρακτικά και συμβολικά τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας. Και η Αστυνομία σε ρόλο κρατικού σεκιουριτά να δέρνει και να κυνηγά τους φοιτητές που υπερασπίζονται τα δημόσια ΑΕΙ, τις σπουδές και το μέλλον τους, είτε στους δρόμους είτε μέσα στις Σχολές.

  Καταδικάζουμε τη βία, την καταστολή και την τρομοκρατία της κυβέρνησης και της αστυνομίας. Στεκόμαστε στο πλευρό των φοιτητικών συλλόγων και της πανεπιστημιακής κοινότητας που αγωνίζεται υπέρ της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ