Κυριακή 23.06.2024
More

  Μ. Τζούφη: Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας συρρικνώνει το ΕΣΥ

  «Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας έρχεται να συρρικνώσει τη δημόσια περίθαλψη και να καταργήσει την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των ιατρών στα νοσοκομεία», όπως τόνισε η Μερόπη Τζούφη.

  Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς σημείωσε πως το σχέδιο νόμου προβλέπει την άσκηση ιδιωτικού έργου των ιατρών εκτός του τακτικού ωραρίου. Όπως υπογράμμισε, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σκοπεύει να προσφύγει στη Ευρωπαϊκή Ένωση για την καταστρατήγηση του μέγιστου ορίου των εργάσιμων ωρών στο ΕΣΥ. Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αδιαφορεί για την πιθανή καταδίκη της χώρας.

  Παράλληλα, σχολίασε ως αρνητική ρύθμιση την παραμονή σε διευθυντικές θέσεις πέραν του 67ου έτους, απαριθμώντας τις δυσκολίες που καταγράφονται με τις εφημερίες και τη μεγάλη συρροή περιστατικών στα δημόσια νοσοκομεία. Τέλος, ανέφερε πως το σχέδιο νόμου δεν προβλέπει τίποτα για τη στελέχωση των άγονων νησιωτικών και ορεινών περιοχών, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να εντάξει συγκεκριμένα κίνητρα για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ