Κυριακή 21.07.2024
More

  Μαρ. Κεφάλα: «Αυτονόητη η υποστήριξη του κυβερνητικού έργου»

  Σαφής και χωρίς διαφοροποιήσεις ή αστερίσκους ήταν και παραμένει η υποστήριξη στο έργο της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη από την Μαρία Κεφάλα, βουλευτή Ιωαννίνων της Ν.Δ, πρώην υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας που έμεινε εκτός του κυβερνητικού σχήματος μετά από ένα χρόνο θητείας στο νεοσύστατο υπουργείο από τις εκλογές του 2023 και έπειτα.

  Η κα Κεφάλα δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, αλλά και τη δική της προσωπική δήλωση μετά την παράδοση – παραλαβή στο υπουργείο, πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων και επαφών στην εκλογική της περιφέρεια, με τελευταίο σταθμό την Κυριακή το απόγευμα την προπόνηση της Εθνικής Γυναικών μπάσκετ που βρίσκεται στα Γιάννενα για ένα δεκαήμερο προετοιμασίας αλλά και για το διεθνές τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη».

  Στο περιθώριο της επίσκεψης στην προπόνηση και της συζήτησης που είχε με τις αθλήτριες και το επιτελείο της ομάδας η κα Κεφάλα σε δήλωσή της στα τοπικά μέσα τόνισε πως η παρουσία της, ανεξάρτητα από το ότι είχε προγραμματιστεί πριν τον ανασχηματισμό, δηλώνει την διαρκή υποστήριξη της Κυβέρνησης σε αθλητές και πρωταθλητές, άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, ώστε να έχουν τα περισσότερα δυνατά εφόδια για την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό, αλλά παράλληλα και τη βοήθεια στην οικογενειακή τους ζωή.

  «Δεν είναι η δύναμη της συνήθειας, το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο που χρησιμοποίησαν στην ομιλία μου προς τις αθλήτριες και τους παράγοντες της Εθνικής ομάδας, αλλά είναι η δύναμη της ομάδας. Είμαστε μία μεγάλη Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Ν.Δ και από όποια θέση κι αν βρίσκεται κάποιος, είτε ως υπουργός, υφυπουργός ή βουλευτής, οφείλουμε να είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την κυβερνητική πολιτική και να υλοποιήσουμε αυτά που υποσχεθήκαμε στους πολίτες και για τα οποία ο κόσμος μας έδωσε την εντολή να προχωρήσουμε πριν από ένα χρόνο», τόνισε η κα Κεφάλα.

  Η επίσκεψη στην Εθνική μπάσκετ

  Η Εθνική γυναικών μπάσκετ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της ενόψει του διεθνούς τουρνουά που ξεκινά τη Δευτέρα με την Κροατία απέναντί της, και στην προπόνηση της Κυριακής που έγινε στο κλειστό του ΠΕΑΚΙ στη Λιμνοπούλα, βρέθηκε η κα Κεφάλα που ευχήθηκε στις αθλήτριες και στους παράγοντες της ομάδας να έχουν καλή συνέχεια και υλοποίηση του μεγάλου στόχου που δεν είναι άλλος από τη συμμετοχή στο Ευρωμπάσκετ του 2025 που θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

  «Αυτό που πρέπει να αναδείξουμε όμως και εκτός από τα αποτελέσματα και τις διακρίσεις, είναι το καλό παράδειγμα που πρέπει να βγαίνει προς τα έξω. Ότι και ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός μπορεί να συνδυάζεται και με τις οικογενειακές υποχρεώσεις, αρκεί να υπάρχει στήριξη και βοήθεια», ανέφερε η κα Κεφάλα, για να σταθεί στο προσωπικό παράδειγμα της Ντίνας Σαρηγιαννίδου, αρχηγού της ομάδας του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και μέλος της Εθνικής που έχει οικογένεια με ένα μικρό παιδί.

  «Το ότι η Ντίνα είναι από τα Γιάννενα και αγωνίζεται στην ομάδα του ΠΑΣ μπορεί να μας κάνει να κινητοποιηθούμε ακόμη περισσότερο για να ενεργοποιήσουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον των κοριτσιών από μικρές ηλικίες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και γιατί όχι και με τον πρωταθλητισμό. Είναι χρέος της Πολιτείας και της Κυβέρνησης να αποδείξει ότι μπορεί να συνδράμει σε αυτήν την προσπάθεια και να στηρίξει τους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν διαλέξει ένα δύσκολο δρόμο, σε κάθε τους επιλογή, ώστε να μη χρειάζεται να θυσιάσουν πράγματα και καταστάσεις που αγαπούν, όπως ο αθλητισμός, για να κάνουν οικογένεια. Μπορούν να γίνουν και τα δύο, αρκεί να υπάρχει βοήθεια και στήριξη», ανέφερε η κα Κεφάλα.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ