Κυριακή 23.06.2024
More

  ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ-«Η Δημοκρατία δε μπαίνει στο ψυγείο»

  «Οδοστρωτήρα για τα Πανεπιστήμια» χαρακτήρισε η Μερόπη Τζούφη το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  «Οδοστρωτήρα για τα Πανεπιστήμια» χαρακτήρισε η Μερόπη Τζούφη το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σημείωσε πως οι διατάξεις για την εγκατάσταση αστυνομικής δύναμης εντός των ΑΕΙ επαναφέρουν μνήμες από σκοτεινές περιόδους της ιστορίας και επεσήμανε ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει εκφράσει την αντίθεσή της.

  Μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου την Πέμπτη η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως η κυβέρνηση επιδιώκει τον αποκλεισμό 20.000 μαθητών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με σκοπό να κατευθύνει όσους μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα ιδιωτικά κολέγια και τα ιδιωτικά ΙΕΚ. «Για το λόγο αυτό, το υπουργείο Παιδείας φρόντισε πρόσφατα να εξισώσει τα πτυχία των κολεγίων με αυτά των δημόσιων ΑΕΙ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Όσον αφορά τις διαγραφές φοιτητών που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναλγησία, δεδομένων των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών που έχουν προκύψει από την πανδημία.

  Τέλος, ειδική αναφορά έκανε στην προσπάθεια να απαγορευτούν οι εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις, με πρόσχημα τον κορωνοϊό. «Η κυβέρνηση προσπάθησε για τρίτη συνεχή φορά να αναστείλει το Άρθρο 11 του Συντάγματος. Όμως η απαγόρευση έσπασε στην πράξη γιατί τα δικαιώματα και η Δημοκρατία δεν μπαίνουν στο ψυγείο», τόνισε η Μερόπη Τζούφη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ