Πέμπτη 11.08.2022
More

  ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ-Να σταθούμε απέναντι στον λόγο του ακραίου εθνικισμού, του μίσους και του ρατσισμού

  Μήνυμα με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έστειλε η Μ. Τζούφη

  Μήνυμα με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έστειλε με δήλωσή της την Πέμπτη η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη. Όπως αναφέρει:

  «Σήμερα συμπληρώνονται 81 χρόνια από την 28η Οκτωβρίου του 1940. Αξίζει να θυμόμαστε, να τιμούμε και να μνημονεύουμε την ψυχική δύναμη και την αυτοθυσία με την οποία αντιμετώπισε η γενιά των παππούδων μας, εκείνη τη δύσκολη ιστορική στιγμή.

  Τιμούμε την ηρωική αντίσταση του Ελληνικού λαού στα κακοτράχαλα βουνά του τόπου μας, απέναντι στις δυνάμεις του ιταλικού φασισμού. Τιμούμε, επίσης, όσες και όσους όρθωσαν το ανάστημά τους στα στρατεύματα της ναζιστικής κατοχής με πρωτοπόρα τη νέα γενιά, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, θυσιάζοντας ακόμη και τη ζωή τους στον αγώνα τον καλό, για τη «χιλιάκριβη» τη λευτεριά.

  Έχουμε χρέος όλοι εμείς σήμερα και κυρίως οι νέες και οι νέοι μας, σε συνθήκες πανδημικής, κλιματικής και οικονομικής κρίσης να σταθούμε απέναντι στον λόγο του ακραίου εθνικισμού, του μίσους και του ρατσισμού και στην ανιστόρητη θεωρία των “δυο άκρων” -που διαχρονικά ρίχνει νερό στον μύλο του φασισμού- για να μην πάνε χαμένες οι αμέτρητες θυσίες, για να τιμηθούν έμπρακτα τα αμέτρητα θύματα.

  Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι επέτειος αγωνιστικότητας και αξιοπρέπειας του λαού μας απέναντι στην βαρβαρότητα του φασισμού, είναι υπόσχεση πάλης να μην βιώσουμε, ποτέ ξανά, τους εφιάλτες του παρελθόντος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ