Τετάρτη 28.02.2024
More

  Μήνυμα Λαβρόφ στην Ελλάδα: Ήμασταν φίλοι, υποταχθήκατε στις ΗΠΑ

  Παρέμβαση του Σεργκέι Λαβρόφ καταγράφει σε ανάρτησή της στο Twitter η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

  Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σχολιάζει την στάση της χώρας μας σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και θέτει την απορία για το γεγονός πως ενώ η Ελλάδα και η Κύπρος διατηρούσαν στενές σχέσεις με την Μόσχα σε σύντομο χρονικό διάστημα πέρασαν στο αντίπαλο στο «στρατόπεδο».

  Επιθετικές δηλώσεις από υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχαμε και στο παρελθόν, όπως της κας Ζαχάροβα. Ωστόσο η χρονική συγκυρία που επελέγη, ήτοι ενόψει εκλογών στην χώρα μας δημιουργεί απορίες.

  Υπενθυμίζεται επίσης πως τέτοια περίοδο πριν από ακριβώς ένα χρόνο και πριν από την έναρξη του πολέμου το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρέλαβε κείμενο μηνύματος του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

  Αρχικά η ρωσική πρεσβεία ανέφερε: Ήμασταν φίλοι με τους Έλληνες. Σημειώσαμε τις μεταμορφώσεις στην ηγεσία της χώρας. Αναγκάστηκε ή η ίδια συμφώνησε να υποταχθεί στην αμερικανική επιταγή. Βγάλαμε τα συμπεράσματα σε σχέση με εκείνους που τόσο ευχάριστα υποστήριξαν την επιθετικότητα κατά της Ρωσίας.

  Στη συνέχεια το μήνυμα του Ρώσου ΥΠΕΞ δια της ρωσικής πρεσβείας προσθέτει: Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα και η Κύπρος ήταν από τις πιο φιλικές προς εμάς χώρες. Είχαμε έναν τεράστιο αριθμό κοινών πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων. Η οικονομική συνεργασία αναπτύσσονταν ενεργά για το καλό των αμοιβαίων συμφερόντων. Η ταχύτητα, με την οποία μετέβησαν όχι μόνο στο «στρατόπεδο» εκείνων του υπέγραψαν τις κυρώσεις, αλλά και στην ομάδα των ηγετών των αντιρωσικών δράσεων, ήταν περίεργη. Καθρεφτίζει την επιβαλλόμενη γραμμή της επιθετικής αντιπαράθεσης και όχι το συμφέρον των Ελλήνων.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ