Σάββατο 15.05.2021
More

  Μήνυμα της Μ. Τζούφη για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

  Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την 25η Μαρτίου

  Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συμμετείχε στους εορτασμούς για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Απευθυνόμενη στους πολίτες των Ιωαννίνων, οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα συμμετοχής στις εκδηλώσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων, δήλωσε ότι:

  «Σήμερα τιμούμε τα 200 χρόνια από τον απελευθερωτικό αγώνα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, μιας επανάστασης εμπνευσμένης από τα προτάγματα της Γαλλικής Επανάστασης και τα κηρύγματα του Διαφωτισμού. Μιας επανάστασης που οδήγησε στην ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους, θυμίζοντάς μας πως η ελευθερία  δεν χαρίζεται, αλλά κερδίζεται με αγώνες και θυσίες.

  Στις πολύ δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, ο ελληνικός λαός παλεύει για ισότητα, δικαιοσύνη, κοινωνική αλληλεγγύη και ελευθερία. Διεκδικεί να σταθούν όρθιες οι κύριες δομές της υγείας και της παιδείας ώστε όταν βγούμε από την κρίση, να σταθούμε όρθιοι και να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία και διάθεση δημιουργίας το μέλλον.

  Δύο αιώνες ελληνικής ανεξαρτησίας, ευελπιστούμε ότι μπορούν να αποτελέσουν τη στέρεα βάση πάνω στην οποία οι νέες γενιές θα παλέψουν για να χτίσουν και να στεγάσουν τα όνειρά τους. Χρόνια πολλά σε όλους και καλή λευτεριά».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ