Κυριακή 14.08.2022
More

  Μητσοτάκης: 120.000 νέοι ηλικίας 18-25 ετών έχουν κάνει αίτηση για το Freedom Pass σε ένα 24ωρο

  Ήδη 120.000 νέοι ηλικίας 18-25 ετών, που έχουν εμβολιαστεί έχουν κάνει την αίτησή τους για το Freedom Pass

  Ήδη 120.000 νέοι ηλικίας 18-25 ετών, που έχουν εμβολιαστεί έχουν κάνει την αίτησή τους για το Freedom Pass και το voucher των 150 ευρώ σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

  Σε σχετική ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Χθες άνοιξε η πλατφόρμα για το #FreedomPass και ήδη 120.000 νέοι 18-25 που έχουν εμβολιαστεί, έχουν συμπληρώσει την αίτησή τους. Γίνε κι εσύ μέρος της μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την προστασία της δημόσιας υγείας. Κλείσε το ραντεβού σου εδώ: https://emvolio.gov.gr/».

  Ο πρωθυπουργός μαζί με το σχόλιο παράθεσε και το σχετικό promo βίντεο, που αφορά στο Freedom Pass.

  Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του Freedom Pass είναι οι πολίτες 18-25 ετών που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό ή έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson. Το ποσό των 150 ευρώ θα χορηγηθεί και όλους τους δικαιούχους που έχουν εμβολιαστεί έως τώρα.

  Το ποσό πιστώνεται σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για αυτό τον σκοπό από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό. Για την έκδοση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού ο κάθε δικαιούχος θα μπαίνει σε ειδική εφαρμογή στο gov.gr, με τους κωδικούς taxisnet.

  Στην αίτηση ο δικαιούχος συμπληρώνει τον ΑΜΚΑ, το email και το κινητό του τηλέφωνο. Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και στα ΚΕΠ.

  Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον ο δικαιούχος πληροί τις προϋποθέσεις, διαβιβάζονται τα στοιχεία του- ονοματεπώνυμο, email και αριθμός κινητού τηλεφώνου- στο πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

  Η κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 και έπειτα από αυτή την ημερομηνία το πιστωτικό ίδρυμα οφείλει να την απενεργοποιήσει. Το ποσό που απομένει επιστρέφεται στο ελληνικό δημόσιο.

  Το ποσό μπορεί να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις μεταφορές. Δεν είναι εφικτή η οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψη του ποσού.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ