Κυριακή 26.05.2024
More

  Μητσοτάκης: Άμεση ταυτοποίηση ηλεκτρονικού εισιτηρίου με app στα κινητά

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, το πώς θα μπαίνει ο κόσμος στα γήπεδα, αλλά και τις ποινές που θα επιβάλλονται άμεσα από την πολιτεία.

  Στη δύσκολη, όπως είπε, μάχη με την οπαδική βία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα παρουσιάσει το συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει κάμερες, μητρώο μελών μίας και μόνο λέσχης ανά ομάδα, ηλεκτρονικό εισιτήριο που θα επιτρέπει την άμεση ταυτοποίηση του κατόχου του εισιτηρίου μέσω εφαρμογής (app) στα κινητά, αλλά και τη δυνατότητα της πολιτείας να παρεμβαίνει άμεσα όποτε συμβαίνουν περιστατικά όπως ρίψη κροτίδων ή άναμμα φωτοβολίδας σε γήπεδα, που θα επισύρουν αυτοματοποιημένες ποινές για διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

  Όπως είπε επίσης ο πρωθυπουργός, θα ερευνάται σε ανώτατο επίπεδο η τυχόν διασύνδεση της βίας με δράση εγκληματικών ομάδων και οργανώσεων. «Πλέον, υπάρχει καθολική απαίτηση να ξαναγίνουν τα γήπεδα χώροι αθλητικής άμιλλας, αλλά και αρμονικής συνάντησης όσων αγαπούν τα σπορ. Δεν είναι δυνατόν να καταναλώνουμε σημαντικούς ανθρώπινους πόρους από την αστυνομία κάθε Κυριακή για να εξασφαλίζουμε ότι δεν θα γίνονται επεισόδια στα γήπεδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ