Πέμπτη 13.05.2021
More

  Μητσοτάκης: Γιατί δεν πρέπει να ταξιδέψουμε το Πάσχα

  Να μη διασπείρουμε τον ιό, να μην υπονομεύσουμε το καλοκαίρι

  Τους λόγους για τους οποίους δεν θα επιτραπούν το Πάσχα οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις εξήγησε στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  «Έχω πει ότι στόχος μας είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Όμως το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο», επισήμανε, μεταξύ άλλων, στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

  «Γι’ αυτό και το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν, ακόμα, πολλούς φορείς του CΟVID. Η μαζική μετακίνησή τους ενέχει τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό παντού. Και, ξέρουμε, ότι οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι δύσκολες. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούμε όχι μόνο τις διακοπές μας, αλλά και την υγεία των κατοίκων στα χωριά και τα νησιά μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός, και συνέχισε:

  «Ξέρω ότι αυτό ίσως δυσαρεστήσει κάποιους. Αλλά αποτελεί τη μόνη επιλογή, που συνδυάζει τις επιφυλάξεις των γιατρών και τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας. Και, βέβαια, η μόνη που θα μας επιτρέψει, αμέσως μετά το Πάσχα, να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερη απελευθέρωση των δραστηριοτήτων».

  Το μήνυμα Μητσοτάκη για τα κορωνοπάρτι στις πλατείες

  Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έστειλε και ένα σαφές μήνυμα για τα κορωνοπάρτι στις πλατείες: «Με την προοπτική άρσης των περιορισμών, όποιος έχει κουραστεί δεν έχει, πια, το άλλοθι να αυθαιρετεί. Και όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους, ας σταματήσουν. Αν και λίγοι μπροστά στα εκατομμύρια των συνεπών, μπορεί να βλάψουν πολλούς».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ