Σάββατο 25.05.2024
More

  Μητσοτάκης: Ιστορική η μεταρρύθμιση για τα πανεπιστήμια

  Δεκτός από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός έκανε μια ανασκόπηση στην περασμένη χρονιά και τόνισε πως το 2024 θα είναι σημαντικό για την πολιτειακή και πολιτική ιστορία.

  Αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις, με πρώτη εκείνη της Παιδείας χαρακτηρίζοντας την ιστορική. Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι η ίδρυση μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων θα γίνει με υψηλές προδιαγραφές. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κινητικότητα, όμως προτεραιότητα έχουν οι ευάλωτοι. Το τετ α τετ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων που κάνει ο πρωθυπουργός στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

  «Ήταν μια χρονιά με πολλές προσκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε. Ο χρόνος κλείνει με κάποια θετικά νέα για την οικονομία της χώρας. Το πιο έγκριτο οικονομικό περιοδικό, ο Economist, ανακήρυξε την Ελλάδα τη χώρα της χρονιάς, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του ελληνικού λαού να αφήσει πίσω του τα χρόνια της κρίσης. Μας οπλίζει να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε πάρει εντολή να κάνουμε» ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  «Χθες εγκρίναμε στο υπουργικό την ιστορική μεταρρύθμιση για την κατάργηση του μονοπωλίου της κράτους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι συνθήκες είναι ώριμες και πιστεύω θα στηριχθεί από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Θα συνοδευτεί από την ενίσχυση του κρατικού πανεπιστημίου και οι προϋποθέσεις που θα τεθούν θα είναι εξαιρετικά υψηλές. Θέλουμε να αναβαθμίσουμε συνολικά την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα και δεν θα αφήσουμε να μετατραπεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση σε οικονομική δραστηριότητα» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

  «Η προσοχή μας στρέφεται στους συμπολίτες μας. Τον Δεκέμβριο εκταμιεύονται 700 εκατ. στήριξη στους πιο αδύναμους, χρήματα που προκύπτουν από την υπεραπόδοση της οικονομίας. Η ακρίβεια είναι το πρώτο θέμα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και εξακολουθούμε να τα στηρίζουμε όχι μόνο με έκτακτα μέτρα αλλά και με μόνιμα μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος. Από 1ης/1/2024 έρχονται αυξήσεις μισθών, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι θα σταματήσουν να έχουν παρακράτηση, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν. Να συγχαρώ την Επιτροπή Ανταγωνισμού, χθες επιβλήθηκε ένα μεγάλο πρόστιμο στις τράπεζες. Οι Αρχές μπορούν να διασφαλίσουν ότι η αγορά λειτουργεί απρόσκοπτα» κατέληξε.

  Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απαντώντας είπε ότι είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει η ίδια στα ταξίδια της στο εξωτερικό ότι είναι εντυπωσιασμένοι έξω με την πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Το μεγαλύτερο στοίχημα παραμένει η καθημερινότητα των πολιτών», συμπλήρωσε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ