Τετάρτη 27.10.2021
More

  Μητσοτάκης: Μήνυμα δυναμισμού τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης

  Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών της επέκτασης της ήταν ασφυκτικό είπε ο πρωθυπουργός

  Με ομιλίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και της διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα έγινε η έναρξη λειτουργίας του πλήρως αποκατεστημένου κτιριακού συγκροτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης.

  Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την Εθνική Πινακοθήκη ως κόσμημα και εμβληματικό πολιτιστικό τοπόσημο που συναντά ένα ανεπανάληπτο ιστορικό ορόσημο.

  «Το σημερινό γεγονός στέλνει ανανεωμένο μήνυμα δυναμισμού» τόνισε από το εσωτερικό της Εθνικής Πινακοθήκης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους υψηλούς προσκεκλημένους του

  Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως αισθάνεται μεγάλη τιμή που 12 χρόνια μετά την εκκίνηση των εργασιών η Εθνική Πινακοθήκη ανοίγει τις πόρτες της μια μέρα πριν από την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

  Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών της επέκτασης της ήταν ασφυκτικό είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι τα έργα τέχνης θα απλωθούν σε μια έκταση 21.000 τ.μ..

  «Οι απλοί άνθρωποι έκτισαν τη σύγχρονη Ελλάδα»

  «Οι απλοί άνθρωποι έκτισαν τη σύγχρονη Ελλάδα. Με κόπο, δάκρυα, ιδρώτα, και συχνά αίμα, αλλά πάντοτε με ελπίδα» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρίγκιπα Κάρολο και την Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα και τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν.

  Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη νέα Εθνική Πινακοθήκη «κόσμημα της πρωτεύουσας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, εμβληματικό πολιτιστικό τοπόσημο που συναντά ένα ανεπανάληπτο ιστορικό ορόσημο, κτήμα όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και των ξένων φίλων μας που συμμετέχουν στην εθνική μας επέτειο».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ