Κυριακή 20.06.2021
More

  Μητσοτάκης στους «FT»: Η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά εντός του μήνα

  Tι δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στους Financial Times

  «Τα πρόσφατα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά. Τα κρούσματα μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Αν τα συνδυάσετε με την επιτάχυνση των εμβολιασμών, τα self test και το γεγονός πως μπορούμε να κάνουμε δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, εκτιμώ ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Ben Hall, στο πλαίσιο του ψηφιακού συνεδρίου «The Global Boardroom», που διοργανώνουν οι «Financial Times».

  «Η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και το λιανεμπόριο λειτουργούν και θεωρώ πως η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά εντός του μήνα», είπε ο πρωθυπουργός.

  Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, πως «θα ανοίξουμε με ασφάλεια», επαναλαμβάνοντας ότι όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει στην Ελλάδα θα μπορεί να το κάνει είτε με το πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε με το τεστ αντισωμάτων είτε με ένα μοριακό τεστ.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε, μάλιστα, ότι αυτές τις ημέρες ξεπερνιέται το φράγμα των 100.000 εμβολιασμών ανά ημέρα και σημείωσε πως, καθώς θα έρχονται περισσότερα εμβόλια τον Μάιο και τον Ιούνιο, «εκτιμούμε ότι σύντομα θα μπορούμε να προσφέρουμε εμβόλια σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό».

  Η ελληνική οικονομία είναι έτοιμη για ένα rebound

  Στα της Οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε πως η ελληνική οικονομία είναι έτοιμη για ένα rebound, κάνοντας λόγο για επιτάχυνση των ιδιωτικών επενδύσεων με όπλο και τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης. «Δεν θα σκορπίσουμε τα χρήματα», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για κεφάλαια που θα κατευθυνθούν σε κρίσιμους για τη χώρα τομείς.

  «Οι κεφαλαιαγορές είναι αισιόδοξες για την Ελλάδα. Εκδίδουμε πενταετές ομόλογο, μετά από καιρό. Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για να υλοποιήσει μια φιλόδοξη μεταρρυθμιστική ατζέντα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

  Για την Τουρκία

  Αναφορικά με την Τουρκία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως «οι εντάσεις μπορούν να τελειώσουν αν συμφωνήσουμε ότι οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν μέσα από ένα πλαίσιο με επίκεντρο τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου». Σημείωσε, δε, πως «καταστήσαμε σαφές στους Ευρωπαίους εταίρους μας πως ό,τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία είναι κάτι που αφορά και την Ευρώπη» και υπογράμμισε πως στη γειτονική χώρα προσφέρεται μία θετική ατζέντα, αλλά με προϋποθέσεις και αιρεσιμότητα, αν η Τουρκία επιστρέψει στην αναθεωρητική εξωτερική πολιτική.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ