Κυριακή 22.05.2022
More

  Ν. Παναγιωτόπουλος: «Η κυβερνητική πολιτική διαφέρει πολύ από ότι ίσχυε προηγουμένως»

  Σε ερώτηση για τα ανενεργά στρατόπεδα της πόλης της Πρέβεζας, αλλά και για το προσφυγικό/μεταναστευτικό απάντησε ο υπουργός Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, κατά την παρουσία του στην Πρέβεζα για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ.

  «Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι πάντα ανοικτό σε προτάσεις. Οι τοπικές αρχές θα πρέπει να επεξεργαστούν κάποιες προτάσεις, προκειμένου αυτή η δημόσια περιουσία που ανήκει στις ένοπλες δυνάμεις να έχει εναλλακτικές αξιοποίησης. Είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις και ενθαρρύνουμε την τοπική αυτοδιοίκηση να προτείνει πράγματα για τα στρατόπεδα που κρίνονται μη αξιοποιήσιμα-μη ενεργά από τις ένοπλες δυνάμεις. Με βάση αυτή προχωράμε».

  Προσφυγικό/μεταναστευτικό

  «Ασφαλώς και η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προχωρά μέσα από το βάρος που σηκώνουν και οι ένοπλες δυνάμεις. Και το βάρος αυτό είναι μεγάλο. Από εκεί και πέρα δεν είναι μόνο ζήτημα το προσφυγικό του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο καλείται να εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική, η οποία διαφέρει πολύ από ότι ίσχυε προηγουμένως. Σε κάθε περίπτωση η έμφαση υπάρχει και στην εμβάθυνση της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας. Είναι σημαντικό να το λέμε».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ