Κυριακή 11.04.2021
More

  Να αξιοποιηθεί στο 100% ο Οίκος Ευγηρίας

  Πρόταση του Λάζαρου Νάτση στο Δημοτικό Συμβούλιο

  Με τη δυναμικότητα στο επίπεδο των ωφελούμενων να βρίσκεται κάτω από τα 40 άτομα, σε μία δομή που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 100 άτομα, το Ζωγράφειο παράρτημα του Γηροκομείου που ανήκει στον δήμο Ιωαννιτών, απασχόλησε μέρος της συνεδρίασης του δημ. συμβουλίου την Δευτέρα.

  Αφορμή στάθηκε η παρέμβαση και η πρόταση της παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή» και του Λάζαρου Νάτση, σχετικά με την αξιοποίηση της δομής στο σύνολό της, ώστε και να ανταποκρίνεται στη βούληση της διαθέτιδος Ελ. Ζωγράφου, κυρίως όμως να ανταποκρίνεται στις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες της περιοχής και της εποχής. Όπως ανέφερε ο κ. Νάτσης σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα, είναι απαραίτητο το παράρτημα να λειτουργήσει στο 100% της δυναμικότητάς του, αφού εξεταστούν διάφοροι τρόποι ενίσχυσης των οικονομικών του, εφόσον όπως ανέφερε η δημοτική αρχή στη συνεδρίαση, δεν υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες τη συγκεκριμένη στιγμή. Ο κ. Νάτσης τόνισε, ότι το λιγότερο που θα πρέπει να γίνει στη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι μία τεχνικοοικονομική μελέτη, για το πώς θα μπορούσε η δομή να φιλοξενήσει το μέγιστο αριθμό των ωφελούμενων, αλλά παράλληλα να αξιοποιηθούν και οι δυνατότητες που παρέχει το κτήριο, που ήταν από τα πρώτα που κατασκευάστηκαν στην περιοχή, με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

  «Ακούστηκε ένα ποσό της τάξης του ενός εκ. ευρώ, ότι απαιτείται για να λειτουργήσει ο πρώτος όροφος που παραμένει κλειστός, όμως δεν έχει εξετάσει κανείς, με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να προκύψουν έσοδα για τη δομή, όπως μέσα από προγράμματα, μέσα από την ενεργειακή εξοικονόμηση πόρων, αφού το κτήριο είναι βιοκλιματικό αλλά και μέσα από τη συνεισφορά των ωφελούμενων με τις συντάξεις τους», ανέφερε ο κ. Νάτσης. Άσκησε κριτική τέλος στο ΔΣ της δομής, για το ότι δεν πραγματοποιούνται συνεδριάσεις ούτε καν μέσω τηλεδιάσκεψης, κάτι που παρατηρείται πάντως και σε άλλα Νομικά Πρόσωπα του δήμου και σε άλλους φορείς, όπως ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Λεκανοπεδίου.
  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ