Πέμπτη 24.09.2020
More

  Να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού

  Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ολιγωρία στον σχεδιασμό και στην απόδοση των ενισχύσεων στον Πρωτογενή Τομέα, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

  Την ολιγωρία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον σχεδιασμό και στην απόδοση των ενισχύσεων στους δικαιούχους του Πρωτογενούς Τομέα Παραγωγής, ώστε να αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις επιπτώσεις από την πανδημική κρίση, επισημαίνουν με Ερώτησή τους προς τον αρμόδιο Υπουργό, 33 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

  Ειδικότερα, στην Ερώτηση σημειώνεται, ότι παρά το γεγονός, πρώτον, της τροποποίησης του σχετικού Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει της οποίας επιτρέπεται πλέον να χορηγηθούν πέντε χιλιάδες ευρώ 5.000€ σε αγρότες, ως φυσικά πρόσωπα και πενήντα χιλιάδες ευρώ 50.000€ στις αγροτικές επιχειρήσεις, με σκοπό μια πρώτη απάντηση στις συνέπειες της κρίσης και δεύτερον, της δέσμευσης για τη διάθεση από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του ποσού των εκατόν πενήντα εκατομμυρίων ευρώ 150.000.000€, δράσεις οι οποίες αποδίδουν συνολικά γύρω στα διακόσια εκατομμύρια ευρώ 200.000.000€, εντούτοις έχουν διατεθεί μόλις κάτι παραπάνω από σαράντα οκτώ εκατομμύρια ευρώ 48.300.000€, τα οποία δεν επαρκούν για μια άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημικής κρίσης στον πρωτογενή τομέα. Ήδη μάλιστα καταγράφονται οι πρώτες διαμαρτυρίες, όπως για παράδειγμα οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι οι ενισχύσεις αυτές είναι πολύ λίγες για να στηρίξουν ένα τομέα που πλήγηκε ανεπανόρθωτα την περίοδο του Πάσχα.

  Με την Ερώτησή τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, πρώτον, κατά πόσο υλοποιείται ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο, με λεπτομερή εξειδίκευση μέτρων για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, που θα αντικαταστήσει τη μέχρι σήμερα αποσπασματική διαχείριση του θέματος. Δεύτερον, στη βάση ποιων αντικειμενικών και τεκμηριωμένων κριτηρίων έχει γίνει η μέχρι σήμερα επιλογή και το ύψος ενίσχυσης των συγκεκριμένων κλάδων του πρωτογενούς τομέα, καθώς και του τρόπου που θα επιλεγούν άλλοι κλάδοι που θα ακολουθήσουν. Τρίτον, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η τροποποίηση του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1305/13) και ποιες οι ενέργειες του Υπουργείου για την άμεση τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε μόλις ολοκληρωθούν οι αναγκαίες διοικητικές πράξεις να χορηγηθούν άμεσα οι πόροι που θα προκύψουν προς τους πληγέντες αγρότες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Απορρίμματα στην Ήπειρο; Λίγα και μόνον από Κέρκυρα

  «Παγώνει» το ενδεχόμενο μεταφοράς απορριμμάτων από άλλες περιοχές στην Ήπειρο

  Πρώτη συνεδρίαση για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών

  Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Ιωαννιτών

  Προχωρά η νέα γέφυρα στην Πλάκα

  Αποφάσεις για έργα άνω των 11.5 εκ. ευρώ έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

  «Λουκέτο» σε ΔΕΥΑ βάζει το υπ. Περιβάλλοντος!

  118 ΔΕΥΑ αναμένεται να κλείσουν πανελλαδικά

  Κονδύλια 118 εκ. ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού στα σχολεία

  Δύο διατάξεις για την ενίσχυση των σχολείων κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.