Σάββατο 18.09.2021
More

  Να μην αποκλειστούν 1.837 εκπαιδευτικοί από διορισμούς και προσλήψεις για 3 ευρώ

  Κατάθεση σχετικής τροπολογίας στο σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘ για την ιδιωτική εκπαίδευση

  Τροπολογία για την άμεση επίλυση του μείζονος ζητήματος που έχει προκύψει με τον αποκλεισμό 1.837 εκπαιδευτικών από την προκήρυξη του ΑΣΕΠ (1ΓΕ/2019), επειδή δεν κατέθεσαν παράβολο αξίας 3€, κατέθεσαν 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον τομεάρχη Παιδείας Νίκο Φίλη και την αναπλ. τομεάρχη Μερόπη Τζούφη.

  Σύμφωνα με τη διάταξη προτείνεται να θεωρηθούν έγκυρες οι αιτήσεις που κατατέθηκαν χωρίς το παράβολο, εφόσον εκδόθηκαν εντός συγκεκριμένης προθεσμίας, καθώς η μη-κατάθεσή του οφειλόταν σε τεχνικούς λόγους και ασάφειες στη διατύπωση. Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι θεωρούσαν πως έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την αίτηση.

  Η «ποινή» για την μη-κατάθεση του παραβόλου 3€ είναι απολύτως δυσανάλογη και εξοντωτική, προβλέποντας τον αποκλεισμό του υποψηφίου από μόνιμο διορισμό στον τρέχοντα διαγωνισμό και επιπλέον αποκλεισμό από διορισμό ως αναπληρωτής για τα ερχόμενα τρία έτη.

  Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να κάνει δεκτή την τροπολογία και να ανταποκριθεί στις δίκαιες εκκλήσεις των εκπαιδευτικών, συνυπολογίζοντας πως τα σχολεία πρέπει να ξεκινήσουν, την επόμενη σχολική χρονιά, πλήρως στελεχωμένα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ