Τρίτη 18.06.2024
More

  Νέα Αριστερά: Αγωνιζόμαστε για ειρήνη και δικαιοσύνη

  Συμβολική αντιπολεμική παρέμβαση πραγματοποίησε η Νέα Αριστερά Ιωαννίνων, με αφορμή τη μέρα μνήμης για τα 79 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη δράση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, η βουλευτής Μερόπη Τζούφη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Όλγα Νάσση και Φιλήμων Καραμήτσος.

  Η βουλευτής Μερόπη Τζούφη, μιλώντας στα μέσα των Ιωαννίνων τόνισε:

  9 Μάη του 2024, 79 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη συντριβή του φασισμού και του ναζισμού. 79 χρόνια από τη μεγάλη νίκη των λαών ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστροφή. Θυμόμαστε και τιμούμε τα θύματα του πολέμου, τους αγώνες του λαού μας απέναντι στις δυνάμεις Κατοχής, τις ηρωικές μάχες και δράσεις του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ.

  Δυστυχώς, σήμερα βρισκόμαστε και πάλι υπό την απειλή του πολέμου, την άνοδο του εθνικισμού και των ακροδεξιών κομμάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, την αύξηση των πολεμικών δαπανών και εξοπλισμών. Η μεγάλη νίκη των λαών στις 9 Μαΐου του 1945 ας αποτελέσει την έμπνευση για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία και τη γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων.

  Η ανάγκη για ένα παγκόσμιο κίνημα υπέρ της ειρήνης και της κατάπαυσης του πυρός είναι και πάλι επιτακτική. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συμμετέχουμε στο κίνημα υπέρ της ειρήνης. Παλεύουμε για τον τερματισμό του πολέμου και την απεμπλοκή της χώρας μας από τις επιχειρήσεις. Στεκόμαστε απέναντι στη χρηματοδότηση της «πολεμικής μηχανής», τον ιστορικό αναθεωρητισμό και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που πλέον στρέφεται ενάντια στην ίδια τη ζωή και την ύπαρξη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ