Παρασκευή 14.06.2024
More

  Νέα Αριστερά: Αυξήσεις μισθών, μόνιμες προσλήψεις

  Οι Δημόσιες υπηρεσίες που υποστηρίζουν την εργασία, την υγεία και την ασφάλιση, βρίσκονται στον πυρήνα του κράτους που διασφαλίζει την κοινωνική προστασία και την πρόνοια για τον πολίτη, πρέπει να στελεχώνονται πλήρως και να διαθέτουν όλα τα μέσα ώστε να επιτελούν το έργο τους.

  Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η Νέα Αριστερά μετά την περιοδεία της σε υπηρεσίες των Ιωαννίνων που έχουν κεντρικό ρόλο στην κοινωνική συνοχή.

  Η υποψήφια ευρωβουλεύτρια Μαρία Καραμεσίνη, η οποία έχει διατελέσει και Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Φιλήμων Καραμήτσος και η βουλεύτρια Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, μαζί με μέλη της Νέας Αριστεράς Ιωαννίνων επισκέφτηκαν το πρωί της Μ. Πέμπτης δημόσιες υπηρεσίες της πόλης στο πλαίσιο των περιοδειών ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

  Αρχικά επισκέφτηκαν τις υπηρεσίες του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης της ΔΥΠΑ όπου και είχαν μια εκτενή και γόνιμη συζήτηση με τη διεύθυνση και τους υπαλλήλους της μονάδας.

  Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ όπου επίσης συζήτησαν αναλυτικά για θέματα λειτουργίας της υπηρεσίας και του ασφαλιστικού συστήματος με τη διεύθυνση και τους υπαλλήλους των τμημάτων.

  Για την Νέα Αριστερά, μετά και τις επισκέψεις αυτές, αναδεικνύεται ως βασικό πρόβλημα των δημοσίων υπηρεσιών σήμερα, η υποστελέχωση και η ανάγκη στήριξης της λειτουργίας τους από το κράτος.

  Για τη Νέα Αριστερά αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή η στήριξη του Δημοσίου που βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και υποστηρίζει τους ανέργους, τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, άντρες και γυναίκες.

  Επιπλέον, η Νέα Αριστερά υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των δημοσίων υπαλλήλων για αύξηση των μισθών τους, επαναφορά των δώρων, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την ανάπτυξη όλων των υπηρεσιών που έχει ανάγκη η κοινωνία και ο τόπος μας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ