Τρίτη 18.06.2024
More

  Νέα Αριστερά: Ο Υπουργός Υγείας εμμένει στη διάλυση του ΕΣΥ

  Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Άδ. Γεωργιάδη, στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων

  «Ο Υπουργός Υγείας εμμένει στη διάλυση του ΕΣΥ και στην πλήρη εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της Υγείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

  Όπως συνεχίζει:

  «Η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στα Γιάννενα δεν αφήνει καμιά απολύτως αμφιβολία ότι είναι αποφασισμένος να διαλύσει κάθε έννοια Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

  Δεν είναι προσωπική επιλογή, είναι η πολιτική της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, που με απαράμιλλο ζήλο και ταχύτητα εφαρμόζει ο κ. Γεωργιάδης. Δεν ενοχλεί την νεοφιλελεύθερη ΝΔ που η χώρα μας είναι τελευταία στις Δημόσιες δαπάνες για την υγεία, δεν τους ενοχλεί που οι πολίτες, η κοινωνική πλειοψηφία θα βάζει όλο και πιο βαθειά το χέρι στη τσέπη, για να βρει περίθαλψη, αυτό ακριβώς επιδιώκουν.

  Αυτός είναι ο λόγος που ψηφίσαν τα απογευματινά χειρουργεία με αμοιβή. Αυτός είναι ο λόγος που ψηφίσαν να μπορούν οι ιδιώτες γιατροί να δουλεύουν και στα Δημόσια Νοσοκομεία.

  Γυρνάμε στην προ του ΕΣΥ περίοδο, πάνω από 40 χρόνια πίσω.

  Την ίδια στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα για ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας, για μόνιμες και μαζικές προσλήψεις στο ΕΣΥ, για δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας στην κοινωνία.

  Η κυνικότητα του κ. Γεωργιάδη περίσσεψε στον τρόπο που μίλησε για τους συμβασιούχους εργαζόμενους -που έδωσαν την ψυχή τους την περίοδο της πανδημίας, μαζί με όλους τους άλλους υγειονομικούς-, για τους οποίους είπε ότι υπάρχουν άφθονες δουλειές στον τουρισμό και στην εστίαση, όταν λήξει η σύμβασή τους.

  Ο κ. Γεωργιάδης και η ΝΔ είναι η χαρά των εργολάβων και των ιδιωτικών συμφερόντων στην υγεία, είναι οι πολέμιοι του ΕΣΥ και των δημόσιων αγαθών. Μπορούμε να τους σταματήσουμε.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ