Πέμπτη 11.08.2022
More

  Νίκος Βούτσης και Νίκος Μπίστης τη Δευτέρα στα Γιάννενα

  Ο Νίκος Βούτσης, πρώην πρόεδρος της Βουλής και ο Νίκος Μπίστης μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου θα είναι οι κεντρικοί ομιλητές της ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης που διοργανώνει στα Γιάννενα ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, στο θεατράκι της Σκάλας, στις 20.00. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Μερόπη Τζούφη βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ.

  Από κοινού στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική συμμαχία κάλεσαν τους πολίτες να συμμετέχουν στην πολιτική εκδήλωση που εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο ανοικτών εκδηλώσεων με επίκεντρο όλα τα μείζονα ζητήματα με επίκεντρο την οικονομία αλλά και τις επιπτώσεις της πανδημίας.

  Ο Γιάννης Στέφος μέλος της ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας και πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική με την συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης από την ΝΔ.

  «Έναν χρόνο πριν, τέτοιον καιρό, παραδώσαμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα μνημόνια. Σε τροχιά ανάπτυξης για δώδεκα συνεχή τρίμηνα. Με ρυθμισμένο το δημόσιο χρέος. Με μείωση της ανεργίας και την κοινωνία όρθια. Με αναβαθμισμένη διεθνή αξιοπιστία και το αίσθημα της εθνικής αξιοπρέπειας μετά από πολύ σημαντικές επιτυχίες και συμφωνίες για κρίσιμα εθνικά θέματα. Η κοινωνική πλειοψηφία απόλαυσε τους πρώτους καρπούς, που χρηματοδότησαν οι θυσίες του ελληνικού λαού με επίκεντρο το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία και το περιβάλλον. Και δεν ξεχνάμε τα 37 ολόκληρα δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία, που αν αυτά δεν υπήρχαν, ήδη με τις τελευταίες εξελίξεις θα είχαμε εκ νέου χρεοκοπήσει. Αυτά λοιπόν παραδώσαμε πριν έναν χρόνο και είμαστε περήφανοι για όσα αφήσαμε πίσω μας. Συμπληρώθηκε ένας σκοτεινός χρόνος για τη δημοκρατία, και την κοινωνία, ένας χρόνος αφ’ ότου έχουμε κυβέρνηση της ΝΔ και πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη» είπε.

  Αναφορά έκανε και στην πανδημία και τις επιπτώσεις λέγοντας «Διαφήμιζαν πέρυσι ανάπτυξη 4%, πολύ γρήγορα έσπρωξαν την οικονομία στην ύφεση, πριν ο covid 19 χτυπήσει τη χώρα. Υπόσχονταν καλοπληρωμένες δουλειές και τώρα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται δραματικά στον ιδιωτικό τομέα, την ανεργία να απειλεί τις οικογένειές τους και τις απολύσεις να γίνονται η νέα κανονικότητα, ενώ η μεσαία τάξη έμεινε αβοήθητη στο έλεος της κρίσης. Υπευθυνότητα και σοβαρότητα υπόσχονταν και στον τουρισμό για να ζήσουμε μια άνευ προηγουμένου ζοφερή κατάσταση στην εστίαση και τα καταλύματα . Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη ρημάζει τους ανθρώπους, διαλύει τον κοινωνικό ιστό της χώρας, δυσωδεί από τη διαφθορά και την ημετεροκρατία, τις αποκαλύψεις για παρακρατικά κέντρα και την ηθική διάβρωση στελεχών της».

  Στο στόχαστρο και τα γεγονότα «Βλέπουμε μεγάλα σκάνδαλα όπως αυτό της Νοβάρτις και του ΚΕΕΛΠΝΟ να κουκουλώνονται και αντί να διωχτούν οι ένοχοι, να διώκονται εκείνοι που προσπάθησαν να τους ξεσκεπάσουν. Είμαστε μάρτυρες σε όλα αυτά. Η λίστα Πέτσα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Είναι γνωστό πια σε όλους το αίσχος της διανομής δημόσιου χρήματος σε μικρά και μεγάλα ΜΜΕ, σε συνθήκες πλήρους και ολοκληρωτικής αδιαφάνειας. Όλα αυτά η κυβέρνηση και ο κος Μητσοτάκης προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει με γελοίους αντιπερισπασμούς και να μετατρέψει τον πολιτικό βίο σε βούρκο» είπε εξαπολύοντας κριτική στα όσα γίνονται.

  Στο επίκεντρο και το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις: «Αλλά και οι επιθέσεις που δέχεται η δικαιοσύνη στη χώρα και οι απειλές. Τη στιγμή που το επιστημονικό συμβούλιο της βουλής, ενώσεις δικαστών, δικηγορικοί σύλλογοι και άλλοι θεσμικοί φορείς καταγγέλλουν το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφισή του. Φοβούνται την κοινωνία, την δημοκρατική πλειοψηφία και την αντίδραση του λαού σ αυτά που πρόκειται να έρθουν», είπε για να συνεχίσει λέγοντας ότι είναι παρών ο ΣΥΡΙΖΑ και η προοδευτική συμμαχία: «Σ’ αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές κανένας δεν δικαιούται να σωπαίνει, ή να μιλάει με μισόλογα. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε να φύγει το συντομότερο αυτή η κυβέρνηση προτού η χώρα μετατραπεί σε «οικογενειακή off shore και σε δημοκρατία κρότου λάμψης», όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας. Είμαστε και θα είμαστε παρόντες και παρούσες στη βουλή, στους δρόμους στις λαϊκές κινητοποιήσεις και παντού, όπου οι πολίτες ορθώνουν το ανάστημά τους στις επικίνδυνες πολιτικές της ΝΔ και του κου Μητσοτάκη. Μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την κυβέρνηση και εγγύηση γι’ αυτό αποτελούν τα μεγάλα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ –προοδευτικής» τόνισε.

  «Ας πει το όραμά του για την Ήπειρο….»

  Τέλος, «καλωσόρισε» τον πρωθυπουργό λέγοντας οτι είναι « η τριτη κατά σειρά επίσκεψή του στα Ιωάννινα τον τελευταίο χρόνο ας μας αποκαλύψει ,επιτέλους, το όραμά του για την Ήπειρο και τον νομό μας. Του ευχόμαστε να απολαύσει την επίσκεψή του στο γεφύρι της Πλάκας και να χαρεί το ιστορικό μνημείο που αποκαταστάθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε.

  Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αλέξανδρος Φαρμάκης που αναφέρθηκε και εκείνος στην διακυβέρνηση της ΝΔ αλλά και ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουσουνίδης λέγοντας ότι θα συνεχίσουν να συνομιλούν με τους πολίτες.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ