Πέμπτη 25.07.2024
More

  Νομοθετική παρέμβαση για μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

  Τη Μεγάλη Δευτέρα στη Βουλή η πρόσθετη παρέμβαση

  Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης προανήγγειλε πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση, που θα συζητηθεί στη Βουλή την Μεγάλη Δευτέρα, για να μην κατέλθει στις εκλογές το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

  Την ηγεσία του κόμματος Κασιδιάρη ανέλαβε και επίσημα ο πρώην αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ο οποίος θα αναλάβει επίσης τη νομική εκπροσώπηση του κόμματος και στη δικαστική μάχη που αναμένεται να δοθεί στο  Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών.

  Βορίδης: Η λεγόμενη αντισυστημική ψήφος δεν αποτελεί λύση

  «Υπάρχουν δύο ζητήματα τα οποία κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να συγχέονται. Το ένα είναι οι πολιτικές προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξτρεμιστική ψήφος. Αυτό είναι ένα πολιτικό ζήτημα. Είναι ένα ζήτημα το οποίο συνδέεται με το πόσο αποτελεσματικές μπορούν να είναι κάθε φορά οι πολιτικές που ακολουθούν με το πόσο οικοδομούν μια κοινωνική συνοχή. Οικοδομούν μία συνείδηση η οποία επιτρέπει στους πολίτες να συμμετέχουν με έναν τρόπο που υπερασπίζονται την πραγματικότητα, την κοινοβουλευτική δημοκρατία, την αντιπροσωπευτική δημοκρατία», σημείωσε ο Μάκης Βορίδης.

  Και συνέχισε: «Η λεγόμενη αντισυστημική ψήφος να το πω έτσι στην πραγματικότητα προφανώς και δεν αποτελεί λύση και δεν παράγει ουσιαστικές προτάσεις. Αποτελεί ένα είδος τυφλής διαμαρτυρίας και ναι, χρήζει πολιτικής αντιμετωπίσεως. Το θέμα με τον Κασιδιάρη, έχει και κάτι πρόσθετο. Το πρόσθετο είναι ότι ο Κασιδιάρης δεν είναι απλώς κάποιος στον οποίο διοχετεύεται η αντισυστημική ψήφος, είναι ένας καταδικασμένος εγκληματίας για ηγεσία σε εγκληματική οργάνωση στην οποία αποδίδονται συγκεκριμένες βαριές κακουργηματικές πράξεις. Άρα λοιπόν εδώ αυτά τα δύο πράγματα πρέπει να διαχωριστούν».

  Στη συνέχεια, μιλώντας για την σχετική κυβερνητική παρέμβαση, ο Μάκης Βορίδης είπε: «Η παρέμβαση την οποία έχει κάνει η κυβέρνηση, είναι ένα ζήτημα να συζητήσουμε λοιπόν το πρώτο που είναι σύνθετες πολιτικές και σύνθετες δράσεις και μπορούμε να συζητάμε πολύ γι αυτό, είναι ένα άλλο ζήτημα το να συζητήσουμε το δεύτερο που είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει μια βαθιά αντίφαση που λέει ότι από τη μια μεριά το ποινικό τμήμα της Δικαιοσύνης τον καταδικάζει ως αρχηγό εγκληματικής οργανώσεως και έρχεται ένα άλλο τμήμα της δικαιοσύνης επίσης, το Α1 του Αρείου Πάγου, που λέει ότι είναι πολιτικός αρχηγός. Η παρέμβασή μας, θα εκδηλωθεί και νομίζω ότι θα τη συζητήσουμε εκτενώς στη Βουλή τη Δευτέρα».

  Οικονόμου: Ο,τιδήποτε θεσμικά χρειαστεί να συμπληρωθεί θα το κάνουμε

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ανάφερε για το κόμμα Κασιδιάρη, πως «ο,τιδήποτε θεσμικά χρειαστεί να συμπληρωθεί μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Τετάρτη που θα κλείσει η Βουλή, εδώ είμαστε να το κάνουμε».

  «Υπάρχει ένα επαρκές θεσμικό πλαίσιο. Πολλές φορές μπορεί να χρειαστούν και κάποιες τεχνικές προσθήκες, εδώ είμαστε. Το ζήτημα έχει μια διπλή διάσταση. Η μια διάσταση είναι να μην επιτρέψουμε, να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο να ξεγελάσουν μαχαιροβγάλτες, νεοναζί, εγκληματικές οργανώσεις την ελληνική Δικαιοσύνη. Το άλλο πλαίσιο, που είναι ευθύνη όλων μας -και της Νέας Δημοκρατίας και των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων- η πολιτική περιθωριοποίηση και αποδοκιμασία αυτών των μορφωμάτων. Είμαστε σε εγρήγορση, οτιδήποτε θεσμικά χρειαστεί να συμπληρωθεί μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Τετάρτη που θα κλείσει η Βουλή, εδώ είμαστε να το κάνουμε. Πάντως, επαρκές πλαίσιο υπάρχει, έτσι ώστε να μη δοθεί η δυνατότητα σε εγκληματική οργάνωση με οποιουσδήποτε «μπροστινούς» ή με οποιονδήποτε μανδύα, να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών», είπε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ