Δευτέρα 28.09.2020
More

  Ο Γ. Αμυράς για τις ελληνοποιήσεις μελιού

  Το τεράστιο ζήτημα των ελληνοποιήσεων μελιού αναδεικνύει ο βουλευτής Ιωαννίνων, Γιώργος Αμυράς με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, καθώς το φαινόμενο προβληματίζει τους Έλληνες παραγωγούς και καταναλωτές.

  Επιτήδειοι εισάγουν χαμηλής ποιότητας, φθηνό μέλι και το προωθούν ως ελληνικό προϊόν εξαπατώντας πολιτεία και καταναλωτές. Δημιουργείται έτσι ένα σύνολο αλυσιδωτών επιπτώσεων με τελικό αποδέκτη τον Έλληνα παραγωγό ο οποίος παράγει ποιοτικό μέλι και διαθέτει στην αγορά, σύμφωνα με τους όρους και κανόνες που επιτάσσει η πολιτεία.

  Ο Γιώργος Αμυράς ζητά να συμπεριληφθεί η γυρεοσκοπική ανάλυση του μελιού στις προϋποθέσεις απόκτησης του Ελληνικού Σήματος και να λειτουργεί ως επιπλέον ασπίδα προστασίας των εγχώριων προϊόντων. Η συγκεκριμένη ανάλυση δίνει τη δυνατότητα προσδιορισμού με ακρίβεια της βοτανικής προέλευσης του μελιού, καθώς αποτυπώνει πληροφορίες σχετικά με την αναλογία και το είδος των γυρεόκοκκων. Είναι απαραίτητη ανάλυση προκειμένου να ταυτοποιηθεί το μέλι ως αμιγές μέλι ορισμένης ποικιλίας, πχ. θυμαρίσιο, ερείκης, πορτοκαλιάς κ.α., ενώ δίνει παράλληλα τη δυνατότητα προσδιορισμού της γεωγραφικής προέλευσης του προϊόντος.

  «Η ταυτοποίηση της γεωγραφικής προέλευσης του εισαγόμενου μελιού που διακινείται στη χώρα μας και η διάκρισή του από το εγχώριο αποτελεί πρόκληση. Η πλήρης ιχνηλασιμότητά του απαιτεί υποχρεωτική καταγραφή των παραστατικών του (τιμολόγια αγοράς – πώλησης) που φανερώνουν την πορεία του, καθώς και εργαστηριακές μεθόδους βοτανικής ταυτοποίησης που προσδιορίζουν με ακρίβεια τη γεωγραφική προέλευση του μελιού. Με αυτά τα εργαλεία η απόδοση του Ελληνικού Σήματος θα προστάτευε το εγχώριο μέλι και θα του έδινε προστιθέμενη αξία», επισημαίνει ο Γιώργος Αμυράς και αναμένει.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  218 νέα κρούσματα- 4 στα Ιωάννινα

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 218 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.

  Επιστροφή στην Super League με το δεξί για τον ΠΑΣ- 2-2 με τον Άρη

  Με το δεξί επέστρεψε στη Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΣ που απέσπασε ισοπαλία (2-2) από τον Άρη εκτός έδρας

  Πιέσεις για παράταση στη δήλωση αυθαιρέτων

  Την παράταση των προθεσμιών ένταξης και υπαγωγής αυθαιρέτων κατασκευών και χρήσεων στον ν. 4495/2017 ζητά το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ.

  Αναστάτωση για τα διπλώματα οδήγησης

  Πολύ διαφορετική η οδήγηση μηχανής από αυτοκίνητο επισημαίνουν οι εκπαιδευτές

  Το κέντρο βάρους στην κοινωνική πολιτική

  Η κοινωνική πολιτική και η στήριξη όσων έχουν ανάγκη, βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρύτερης πολιτικής του Δήμου Ιωαννιτών.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.