Παρασκευή 14.05.2021
More

  Ο Κ. Μπάρκας για τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς τους ΟΤΑ

  Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς τους ΟΤΑ.

  Tο ζήτημα της στήριξης της συντριπτικής πλειονότητας των αυτοαπασχολουμένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που πλήττονται βάναυσα από το πάγωμα της αγοράς, με συγκεκριμένα μέτρα, όπως η στήριξή τους από την κυβέρνηση στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδικοίκησης, αναδεικνύουν με Ερώτησή τους προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, 70 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Μπάρκας.

  Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη εκφράσει τη διαφωνία του για τα αποσπασματικά μέτρα της κυβέρνησης, χωρίς σχεδιασμό και στη λογική «βλέποντας και κάνοντας».

  Είναι αυτή η πολιτική που οδήγησε τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν τη συγκεκριμένη Ερώτηση προς την Κυβέρνηση, στην οποία περιλαμβάνονται οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, ώστε να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημικής κρίσης, όπως, πρώτον, η στήριξη των επιχειρήσεων με τη μη είσπραξη δημοτικών τελών έως το τέλος του χρόνου και αντικατάσταση των εσόδων από ενίσχυση των ΚΑΠ ή του ΠΔΕ ή του ΦιλόΔημου ΙΙ.

  Δεύτερον, η αναστολή πληρωμής ενοικίων δημοτικών καταστημάτων, των οποίων η λειτουργία ανεστάλη ολικώς ή μερικώς από τα μέτρα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 και η πρόβλεψη για τη ρύθμιση εξόφλησης μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μήνες από την λήξη της κρίσης.

  Τρίτον, η αναστολή, τουλάχιστον έως το τέλος του τρέχοντος έτους, της καταβολής μισθωμάτων προς τους ΟΤΑ από επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, που μισθώνουν για επαγγελματική χρήση ακίνητα του δημοσίου και η επαγγελματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί λόγω της διάδοσης του ιού COVID 19.

  Τέταρτον, η στήριξη των επιχειρήσεων με τη θεσμοθέτηση ρύθμισης για την καταβολή μισθωμάτων, σε περίοδο είκοσι τεσσάρων (24) μηνών μετά την αναστολή καταβολής.

  Πέμπτον, η στήριξη των επιχειρήσεων με τη θεσμοθέτηση απαλλαγής τελών χρήσης για τραπεζοκαθίσματα.

  Έκτον, η στήριξη επιχειρήσεων με τη θεσμοθέτηση ανανέωσης των συμβάσεων μίσθωσης ακινήτων για επαγγελματική χρήση ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου και ΟΤΑ, των οποίων η επαγγελματική δραστηριότητα έχει ανασταλεί λόγω της διάδοσης του ιού COVID-19, που έχουν λήξει ή λήγουν ως τέλος του έτους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ