Δευτέρα 26.10.2020
More

  Ο Κ. Μπάρκας για τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς τους ΟΤΑ

  Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς τους ΟΤΑ.

  Tο ζήτημα της στήριξης της συντριπτικής πλειονότητας των αυτοαπασχολουμένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που πλήττονται βάναυσα από το πάγωμα της αγοράς, με συγκεκριμένα μέτρα, όπως η στήριξή τους από την κυβέρνηση στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδικοίκησης, αναδεικνύουν με Ερώτησή τους προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, 70 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Μπάρκας.

  Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη εκφράσει τη διαφωνία του για τα αποσπασματικά μέτρα της κυβέρνησης, χωρίς σχεδιασμό και στη λογική «βλέποντας και κάνοντας».

  Είναι αυτή η πολιτική που οδήγησε τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν τη συγκεκριμένη Ερώτηση προς την Κυβέρνηση, στην οποία περιλαμβάνονται οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, ώστε να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημικής κρίσης, όπως, πρώτον, η στήριξη των επιχειρήσεων με τη μη είσπραξη δημοτικών τελών έως το τέλος του χρόνου και αντικατάσταση των εσόδων από ενίσχυση των ΚΑΠ ή του ΠΔΕ ή του ΦιλόΔημου ΙΙ.

  Δεύτερον, η αναστολή πληρωμής ενοικίων δημοτικών καταστημάτων, των οποίων η λειτουργία ανεστάλη ολικώς ή μερικώς από τα μέτρα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 και η πρόβλεψη για τη ρύθμιση εξόφλησης μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μήνες από την λήξη της κρίσης.

  Τρίτον, η αναστολή, τουλάχιστον έως το τέλος του τρέχοντος έτους, της καταβολής μισθωμάτων προς τους ΟΤΑ από επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, που μισθώνουν για επαγγελματική χρήση ακίνητα του δημοσίου και η επαγγελματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί λόγω της διάδοσης του ιού COVID 19.

  Τέταρτον, η στήριξη των επιχειρήσεων με τη θεσμοθέτηση ρύθμισης για την καταβολή μισθωμάτων, σε περίοδο είκοσι τεσσάρων (24) μηνών μετά την αναστολή καταβολής.

  Πέμπτον, η στήριξη των επιχειρήσεων με τη θεσμοθέτηση απαλλαγής τελών χρήσης για τραπεζοκαθίσματα.

  Έκτον, η στήριξη επιχειρήσεων με τη θεσμοθέτηση ανανέωσης των συμβάσεων μίσθωσης ακινήτων για επαγγελματική χρήση ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου και ΟΤΑ, των οποίων η επαγγελματική δραστηριότητα έχει ανασταλεί λόγω της διάδοσης του ιού COVID-19, που έχουν λήξει ή λήγουν ως τέλος του έτους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  60 νέα κρούσματα στην Ήπειρο – 52 στα Ιωάννινα

  Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 52 νέα κρούσματα κορωνοϊού στα Ιωάννινα

  715 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 715 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

  Με βροχές η 28η Οκτωβρίου- Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

  Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία  

  Στα Γιάννενα η υφυπουργός Υγείας, Ζ. Ράπτη

  Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωννίνων, θα πραγματοποιήσει αύριο η Υφυπουργός Υγείας σε θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη

  Κατέληξε 84χρονος από κορωνοϊό

  Ένας 84χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου και προσκομίσθηκε μετά από επιπλοκές της νόσου, καθώς βρισκόταν σε κατ'οίκον απομόνωση

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.