Πέμπτη 30.05.2024
More

  O ρόλος των Κοινοβουλίων στην προαγωγή της έμφυλης ισότητας μέσω της τεχνολογίας

  Η Διακοινοβουλευτική Ένωση (Inter-Parliamentary Union) στο πλαίσιο της 67ης Συνόδου της Επιτροπής για το Καθεστώς των Γυναικών (Commission on the Status of Women/CSW67) πραγματοποίησε, στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ημερίδα με θέμα: “O ρόλος των Κοινοβουλίων στην προαγωγή της έμφυλης ισότητας μέσω της τεχνολογίας” (The role of Parliaments in advancing gender equality through technology).

  Στη συζήτηση συμμετείχαν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των 193 κρατών-μελών του Οργανισμού και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών.

  Το Ελληνικό Κοινοβούλιο εκπροσώπησε η Βουλευτής Ιωαννίνων Μ. Κεφάλα, Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

  Από τις εργασίες της φετινής Διακοινοβουλευτικής Ένωσης συγκρατούνται οι εξής θεματικές: α) Ο ρόλος της τεχνολογίας στη διευκόλυνση των εργασιών των εθνικών Κοινοβουλίων, ιδιαίτερα όπως αυτός αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, β) Η θέση των γυναικών στη νομοθετική διαδικασία και στη διαδικασία λήψης αποφάσεων εντός των εθνικών Κοινοβουλίων, γ) Ο ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως πρόκληση στο κοινοβουλευτικό έργο των γυναικών, και δ) Ο ρόλος των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας και δη, της τεχνητής νοημοσύνης.

  Στο πλαίσιο της ημερίδας, η κα Κεφάλα είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει και να ανταλλάξει ενδιαφέρουσες απόψεις με ευρωπαίες ομολόγους της καθώς, και εκπροσώπους Κοινοβουλίων τρίτων κρατών. Παράλληλα, στο περιθώριο των εργασιών της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης συμμετείχε με την Γενική Γραμματέα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Καλυψώ Γούλα σε Ανοικτή Συζήτηση, στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με θέμα : “Women, Peace and Security”.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ