Κυριακή 20.06.2021
More

  Όχι στις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα – Πιθανό άνοιγμα δημοτικών & γυμνασίων στις 10 Μαΐου

  Σήμερα το απόγευμα είναι πιθανό να γίνουν όλες οι σχετικές ανακοινώσεις

  Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν σήμερα το απόγευμα οι ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν το Πάσχα.

  Αναφορικά με όσα ακούγονται για επικείμενο διάγγελμα του πρωθυπουργού, απάντησε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

  Σχετικά με τις μετακινήσεις το Πάσχα, ξεκαθάρισε ότι αναμένεται μεν η εισήγηση της επιτροπής αλλά η θέση της κυβέρνησης είναι να μην επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. «Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας» σχολίασε, προσθέτοντας πως μια μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές θα μπορούσε να τις επιβαρύνει.

  Παράλληλα η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Ερωτηθείσα για το όριο στις οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις, και το κατά πόσο θα οριστεί και πάλι στα 9 άτομα, όπως είχε γίνει τα Χριστούγεννα, η κα Πελώνη απάντησε: «νομίζω ότι δύο οικογένειες θα είναι το ασφαλές», τονίζοντας πως για όλες τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται οι αποφάσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

  «Προσβλέπουμε σε ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι», κατέληξε, προειδοποιώντας πως την ερχόμενη περίοδο θα γίνονται έλεγχοι για τις μετακινήσεις.

  Χθες ο πρωθυπουργός έθεσε τα μέσα Μαΐου που θα ανοίξει ο τουρισμός, ως ορόσημο για την επιστροφή στην κανονικότητα.

  «Θα βοηθήσει ο καιρός, θα βοηθήσουν τα self-test και είναι δεδομένο ότι εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -το οποίο, πιστεύω, ότι θα είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τις επόμενες ημέρες- θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει και πάλι να παίρνει μπρος», ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του στην «Πολιτική Ακαδημία Στελεχών Plus» της ΝΔ.

  Σύμφωνα με πληροφορίες αρχές Μαϊού το λιανεμπόριο αναμένεται να επανέλθει στην κανονική λειτουργία του, χωρίς αποστολή SMS ή ραντεβού, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις και η προετοιμασία για το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους.

  Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, το χρονοδιάγραμμα που είναι στο τραπέζι προβλέπει άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων της εκπαίδευσης στις 10 Μαΐου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ