Τρίτη 30.05.2023
More

  Οι Δήμοι επιφορτίζονται με διπλό κόστος

  Τον προβληματισμό της για το αυξημένο κόστος για τους Δήμους που έχει η διαχείριση των απορριμμάτων, εξέφρασε μεταξύ άλλων η Όλγα Γεροβασίλη στη συνάντησή της με την δήμαρχο Ν. Σκουφά, Ροζίνα Βαβέτση.

  Το πρωί της Πέμπτης η βουλευτής Άρτας και γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Νικολάου Σκουφά, στο Πέτα, όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τη δήμαρχο κστο πλαίσιο του κύκλου συναντήσεων της κ. Γεροβασίλη με τις δημοτικές αρχές του νομού Άρτας.

  Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, καθώς οι δύο γυναίκες έχουν πολυετή και βαθιά συνεργασία στα κοινά της περιοχής και η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Ν. Σκουφά.

  Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε με ικανοποίηση στο ότι όλα τα έργα που δρομολογήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εξελίσσονται ομαλά και βρίσκονται είτε σε φάση δημοπράτησης είτε έχουν ήδη δημοπρατηθεί και υλοποιούνται. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε δε ότι και ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει να είναι συμπαραστάτης των δημάρχων και να έχει προωθητικό ρόλο για έργα που θα εξυπηρετούν τους πολίτες.

  Σε αυτό το σημείο η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε ότι το πλέον επιτυχημένο πρόγραμμα «Φιλόδημος», το χρηματοδοτικό εργαλείο που σχεδίασε και υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έδωσε λύση σε χρόνια προβλήματα υποδομών και καθημερινότητας των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών τέθηκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Ακριβώς επειδή ήταν επιτυχημένο και επειδή ήταν του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό, όπως δήλωσε η κ. Γεροβασίλη, αφού το πάγωσαν επί ένα χρόνο, σήμερα ο κ. Μητσοτάκης το μετονομάζει σε ειδική τελετή σε «Αντώνης Τρίτσης». Οι ανάγκες, όμως, των τοπικών κοινωνιών, ιδίως των περιφερειακών Δήμων δεν μπορούν να περιμένουν επί ένα ολόκληρο χρόνο, τόνισε η βουλευτής Άρτας.

  Η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε επίσης στο μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και στο γεγονός ότι οι Δήμοι επιφορτίζονται με διπλό κόστος και μάλιστα χωρίς αποτέλεσμα, ένα θέμα το οποίο πρέπει να επιλυθεί άμεσα και χωρίς να επιβαρυνθούν οι Δήμοι και οι Δημότες.

  Όσον αφορά τα εγγειοβελτιωτικά έργα, η κ. Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι έγινε μία σημαντική προσπάθεια τα τελευταία χρόνια να συγκεντρωθούν όλες οι αποσπασματικές μελέτες που είχαν διενεργηθεί κατά καιρούς και να επικαιροποιηθούν. Πρέπει να δούμε, επεσήμανε η βουλευτής Άρτας, εάν η παρούσα κυβέρνηση συνέχισε αυτή την προσπάθεια και σε ποιο σημείο την έχει φτάσει.

  Στις επόμενες ημέρες, η κ. Γεροβασίλη θα επισκεφθεί και τους υπόλοιπους Δήμους του νομού Άρτας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της συνεργασίας με τους αυτοδιοικητικούς του τόπου, με στόχο την ανάδειξη προβλημάτων και την προώθηση  λύσεων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ