Πέμπτη 20.06.2024
More

  Οι κίνδυνοι για τις δομές υγείας των Ιωαννίνων

  Σε καλύτερο επίπεδο από ότι η συντριπτική πλειονότητα των δομών υγείας σε όλη τη χώρα βρίσκονται οι αντίστοιχες δομές του ΕΣΥ στην περιοχή των Ιωαννίνων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η υφιστάμενη κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει, καθώς ένας μεγάλος αριθμός εργαζόμενων στα νοσοκομεία και στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων απασχολείται ως επικουρικό προσωπικό είτε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ενώ επίσης ένας ικανός αριθμός βρίσκεται λίγο πριν τη συνταξιοδότηση.

  Έτσι, όπως ανέφερε από τα Γιάννενα όπου βρέθηκε πραγματοποιώντας περιοδεία ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά  Γιάννης Καλομενίδης, αυτό που διαφοροποιεί σήμερα την κατάσταση στα Γιάννενα είναι ο ικανοποιητικός αριθμός εργαζόμενων και το αίσθημα αφοσίωσης που τους διακρίνει.

  «Σε πολύ λίγα χρόνια όμως με τις συνταξιοδοτήσεις που θα ακολουθήσουν, ελλοχεύει ο κίνδυνος και οι δομές υγείας των Ιωαννίνων να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο με αυτόν άλλων περιοχών της χώρας. Εκείνες οι περιοχές είναι ο μέσος όρος της πραγματικότητας στο ΕΣΥ και όχι οι δομές των Ιωαννίνων», ανέφερε για να σταθεί σε δύο ζητήματα επικαιρότητας στο χώρο της υγείας.

  «Στο νοσοκομείο Παίδων “Αγλ. Κυριακού” έχουν σταματήσει τα τακτικά παιδιατρικά χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων ενώ στο Κέντρο Υγείας Ρεθύμνου είχαμε ομαδική παραίτηση των υγειονομικών που δεν μπορούν να αντέξουν άλλο τις συνεχείς αποσπάσεις για την κάλυψη αναγκών σε άλλες δομές και περιοχές. Η χώρα έχασε την ευκαιρία την περίοδο της πανδημίας να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με την κυβέρνηση της Ν.Δ να επιλέγει συνειδητά και για ιδεολογικούς λόγους την ενίσχυση με επικουρικό προσωπικό. Απέναντι σε αυτήν την πολιτική η Νέα Αριστερά εκφράζει την αντίθεσή της και διεκδικεί την επανίδρυση του ΕΣΥ», κατέληξε ο κ. Καλομενίδης που συνοδευόταν στην επίσκεψή του από τα στελέχη της Νέας Αριστεράς Ιωαννίνων Χρ. Μαντά και Δημ. Παχατουρίδη αντίστοιχα.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ