Πέμπτη 30.06.2022
More

  Οικονόμου: Με ευρώ πληρώναμε για το φυσικό αέριο, με ευρώ θα συνεχίσουμε

  Στον τρόπο πληρωμής στη Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

  Στο ζήτημα του τρόπου πληρωμής στη Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας πως η χώρα θα συνεχίσει να πληρώνει με τρόπο που δεν θα παραβιάζονται οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

  Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου ανέφερε χαρακτηριστικά πως σε κάθε περίπτωση η χώρα μας θα συνεχίστει να προμηθεύεται ενέργεια. «Ευρώ πληρώναμε, ευρώ θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε», δήλωσε και ανέφερε το πώς θα γίνει η μετατροπή σε ρούβλια αποτελεί ένα τεχνικό ζήτημα.

  Όπως είπε, μέχρι το το τρίτο δεκαήμερο του Mαΐου η Ελλάδα δε αντιμετωπίζει κάποιο ζήτημα αναφορικά με τις πληρωμές, ενώ ξεκαθάρισε ότι τίθεται κίνδυνος για την αφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας.

  Νωρίτερα, ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας τόνισε πως οι αποφάσεις για την πληρωμή του ρωσικού φυσικού αερίου θα ληφθούν στο συμβούλιο υπουργών Ενεργείας την Δευτέρα.

  Ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα πληρώσει την Gazprom με έναν τρόπο που δεν θα παραβιάζονται οι κυρώσεις και θα διασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλειας της χώρας. Όπως ανέφερε, η χωρά μας θα πληρώσει στις 20 Μαΐου τα φορτία που παρέλαβε για τον προηγούμενο μηνά και εξήγησε ότι η κατανάλωση φυσικού αερίου φτάνει το 50% και μερικές φορές το ξεπερνά.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ