Κυριακή 27.11.2022
More

  Όλγα Γεροβασίλη: Σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί απολογούμενος

  «Οφείλει απαντήσεις στους Έλληνες πολίτες», τόνισε η κα Γεροβασίλη

  Στην σημερινή προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στην ολομέλεια της Βουλής για τις υποκλοπές η οποία θα κληθεί να αποφασίσει για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, αναφέρθηκε η βουλευτής Άρτας και γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

  Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί σήμερα απολογούμενος».

  Σημεία από την δήλωση της Γεροβασίλη

  «Ο ρόλος μίας εξεταστικής επιτροπής είναι η έρευνα συγκεκριμένων ερωτημάτων τα οποία προκύπτουν από συγκεκριμένα στοιχεία για συγκεκριμένα γεγονότα. Ως εκ τούτου είναι ένα ακόμη σοφιστικό τέχνασμα της ΝΔ τα περί διεύρυνσης ή μη της χρονικής περιόδου στην οποία αφορά η εξεταστική.

  Όποιος/α διαθέτει τεκμηριωμένα στοιχεία για ανάλογα συμβάντα παράνομων παρακολουθήσεων μπορεί και οφείλει να τα προσκομίσει προς εξέταση.

  Αν η Νέα Δημοκρατία αυτά τα 3 χρόνια που κυβερνά διαθέτει στοιχεία για ανάλογες σοβαρές παραβιάσεις, για κατάργηση στοιχειωδών εγγυήσεων του κράτους δικαίου στη διάρκεια άλλων περιόδων διακυβέρνησης (π.χ. κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου με υπουργούς Κικίλια και Δένδια, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.) και δεν τα έχει ως τώρα φέρει στη Βουλή ή στον εισαγγελέα, προφανώς υπάρχουν ευθύνες οι οποίες και θα αναζητηθούν.

  Όμως ως καλοπροαίρετος άνθρωπος, δεν πιστεύω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Απλώς η κυβέρνηση προσπαθεί να ροκανίσει χρόνο, να θολώσει τα νερά ώστε αντί να μιλήσουμε για τα εξόφθαλμα αποδεδειγμένα συμβάντα παράνομης παρακολούθησης Ανδρουλάκη και Κουκάκη να εντείνουμε το έργο της επιτροπής …στην ιστορική διαδρομή της δράσης του παρακράτους από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους!

  Τα πράγματα είναι πολύ απλά και πολύ ξεκάθαρα: Έχουμε συγκεκριμένα γεγονότα, έχουμε υπονόμευση του δημοκρατικού πολιτεύματος με ευθύνη της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη ο οποίος έσπευσε, με την ανάληψη της εξουσίας το ’19, να πάρει στην αρμοδιότητά του την Ε.Υ.Π., και ο οποίος θα βρεθεί σήμερα απολογούμενος στη Βουλή. Σήμερα οφείλει απαντήσεις στους Έλληνες πολίτες για την προσωπική του ευθύνη η οποία δεν μεταβιβάζεται».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ