Τρίτη 30.11.2021
More

  Ως την Πέμπτη οι υποψηφιότητες και η συλλογή υπογραφών στο ΚΙΝΑΛ

  Αναλυτικά η απόφαση ΕΔΕΚΑΠ

  Έπειτα από συνεδρίαση, η ΕΔΕΚΑΠ αποφάσισε να δώσει παράταση μέχρι την Πέμπτη 21/10, στις 18:00, για κατάθεση υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και για συλλογή υπογραφών.

  Επίσης, αποφασίστηκε η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων να γίνει για όλους την ίδια ημέρα και να ελεγχθεί το σύνολο των υπογραφών που θα φέρει ο καθένας (και όχι δειγματοληπτικά), ώστε να αποφευχθούν καταγγελίες για παρατυπίες. Η ΕΔΕΚΑΠ επιβεβαιώνει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

  Αναλυτικά η απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ

  «Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2021

  Προς:

  την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά
  τον Γραμματέα της ΚΠΕ, Μανώλη Χριστοδουλάκη
  τα μέλη της ΚΠΕ

  Η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος Αλλαγής, ως το κεντρικό όργανο για την διοργάνωση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου από τη βάση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα έκτακτα πολιτικά δεδομένα που έχουν προκύψει μετά το πρόβλημα υγείας της Προέδρου Φώφης Γεννηματά, αλλά και την απόσυρση της υποψηφιότητάς της, τη γνωστοποίηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος τριών νέων υποψηφίων με την ταυτόχρονη υποβολή αιτήματος παράτασης της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιότητας, όπως και την από 3 Οκτωβρίου απόφαση της ΚΠΕ, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 15 Οκτωβρίου και αποφάσισε τα εξής:

  Επειδή έχουμε την πεποίθηση ότι η διαδικασία εκλογής Προέδρου στο Κίνημά μας πρέπει να είναι μία ζωντανή δημοκρατική διαδικασία, ανοιχτή στην κοινωνία και προκειμένου με τα νέα δεδομένα να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει την υποψηφιότητά του, αποφασίζουμε την παράταση της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιότητας και υπογραφών, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 1 του Καταστατικού του Κινήματος, μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00.

  Η ανακήρυξη των υποψηφίων Προέδρων θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα για όλους μετά τον έλεγχο των υπογραφών.

  Σημειώνουμε ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών είναι, σύμφωνα με την απόφαση της ΚΠΕ, η Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 για τον πρώτο γύρο και, εφόσον χρειαστεί, η Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 για τον δεύτερο γύρο.

  Την απόφαση διαβιβάζουμε στην Πρόεδρο του Κινήματος, στο Γραμματέα της ΚΠΕ και στα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Επίσης, την απόφαση κοινοποιούμε σε όλους τους υποψηφίους.

  Για την ΕΔΕΚΑΠ,

  Ο Πρόεδρος, Θεόδωρος Καπετανάκης»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ