Κυριακή 17.01.2021
More

  Παράταση του κοινωνικού τουρισμού ζητά ο Γ. Αμυράς

  Την παράταση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και της Αγροτικής Εστίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων, Γ. Αμυράς με επιστολή του προς τον Γ. Βρούτση.

  Ο βουλευτής επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα που αφορά σε 53.000 δικαιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, περιλαμβάνει διακοπές έξι ημερών (πέντε διανυκτερεύσεις) και ολοκληρώνεται στις 8 Μαΐου 2020. Η επέκταση της τουριστικής περιόδου των δικαιούχων είναι απαραίτητη για να υπάρξει τόνωση της εγχώριας ζήτησης και να εξασφαλιστούν οι πληρότητες που θα κάνουν βιώσιμη την λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων.

  «Με στόχο να διασωθεί ό,τι σώζεται από τη φετινή τουριστική σεζόν και να μετριαστούν οι επιπτώσεις αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, σύμφωνα πάντοτε με τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών, προτείνω την παράταση του συγκεκριμένου προγράμματος ώστε ο εσωτερικός τουρισμός να αποτελέσει μια πρώτη διέξοδο για την επανεκκίνηση της αγοράς και της οικονομικής δραστηριότητας» τονίζει ο Γιώργος Αμυράς.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ