Παρασκευή 14.06.2024
More

  ΠΑΣΟΚ για exit poll: Αυξάνονται τα ποσοστά για τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση

  Ικανοποίηση για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει τα ποσοστά του σε τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση εκφράζουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη για το exit poll που δόθηκε στη δημοσιότητα με το κλείσιμο της κάλπης στις ευρωεκλογές στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής (9.6.24),

  Επισημαίνοντας πάντως η αύξηση στα ποσοστά δεν είναι τόση όση θα ήθελαν, οι πηγές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν είναι ένα από τα δύο κόμματα που αυξάνει την εκλογική επιρροή του στις ευρωεκλογές.

  Οι πηγές υποστηρίζουν ότι η μεγάλη εικόνα είναι πως οι πολίτες έδειξαν δυσαρέσκεια και αποδοκιμασία στην κυβέρνηση της ΝΔ, αφού μειώθηκαν αισθητά τα ποσοστά της από εκείνα των περυσινών εθνικών εκλογών αλλά και από των ευρωεκλογών του 2019.

  Για τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η καθοδική πορεία των ποσοστών του συνεχίζεται, καθώς έπεσε κάτω από τα ποσοστά των εθνικών εκλογών και των προηγούμενων ευρωεκλογών.

  Θεωρούν, δε, τη μεγάλη αποχή μείζον ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας, το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει όλα τα κόμματα.

  Ακόμη, στο ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ως έντονα ανησυχητικό στοιχείο την άνοδο που καταγράφουν τα μικρότερα κόμματα στον χώρο της ακροδεξιάς, κατι το οποίο θα πρέπει, επίσης, να απασχολήσει τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

  Τέλος, επιφυλάσσονται για πιο συγκεκριμένη τοποθέτηση όταν θα διαμορφωθούν τα επίσημα αποτελέσματα.

  Sourcenewsit.gr

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ