Τρίτη 25.06.2024
More

  ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων: Προβληματισμός από τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών

  Ανακοίνωση της Nομαρχιακής Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Ιωαννίνων στον απόηχο του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.

  Όπως αναφέρει:

  «Η ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας των ευρωπαϊκών εκλογών πρέπει να προβληματίσει το σύνολο του πολιτικού συστήματος.

  Η τεράστια αποχή και η άνοδος της ακροδεξιάς στη χώρα και στην Ευρώπη στέλνει ηχηρό μήνυμα στις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου. Αυτό το γεγονός πρέπει να μας προβληματίσει όλους, ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων. Η μαζική αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία και απαιτείται συλλογική προσπάθεια για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στις πολιτικές διαδικασίες και στα δημοκρατικά ιδεώδη. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να δώσει φωνή σε κάθε πολίτη και να προάγει την ενεργό συμμετοχή στα κοινά.

  Όταν η πολιτική αντιπαράθεση για τα μεγάλα διακυβεύματα της Ευρώπης,  για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον Ευρωπαίο – Έλληνα πολίτη  γίνεται με όρους τοξικότητας, αλαζονείας, «επιστολών στην Ούρσουλα», life style και όχι με αντιπαράθεση ιδεών, προτάσεων και προγραμματικού λόγου, ευτελίζετε και απαξιώνεται η πολιτική. Σε αυτό το σκηνικό οι πολίτες γυρίσαν  την πλάτη.

  Η τεράστια πτώση της ΝΔ, με οποιαδήποτε σύγκριση, είναι ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας  των πολιτικών τους.

  Η συνεχής πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, με οποιαδήποτε σύγκριση, επιβεβαιώνει πως με όρους επικοινωνίας δεν δίνονται λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας.

  Το ΠΑΣΟΚ έδωσε και αυτή την αναμέτρηση την μάχη των ιδεών,  των πολιτικών θέσεων και των προγραμματικών λύσεων. Με την πολιτική στο επίκεντρο μακριά από τον ευτελισμό και την απαξίωσή της, αυξάνοντας για άλλη μια φορά τα ποσοστά του.

  Σε αυτή τη νέα εποχή οι πολιτικές πρωτοβουλίες διαλόγου με τις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας για μια πλατιά, δημοκρατική, προοδευτική παράταξη στον χώρο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας – εναλλακτική πρόταση για την διακυβέρνηση της χώρας-  είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει τον ρόλο και την ευθύνη να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας, φέρνοντας κοντά όλους όσοι πιστεύουν σε μια κοινωνία με δικαιοσύνη, ισότητα και αλληλεγγύη.

  Ενωμένοι, μπορούμε να χτίσουμε ένα μέλλον με περισσότερες ευκαιρίες και λιγότερες ανισότητες, διασφαλίζοντας ότι η φωνή της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου θα παραμείνει ισχυρή και αποτελεσματική.

  Η επόμενη ημέρα μας βρίσκει πιο δυνατούς και αποφασισμένους να προχωρήσουμε μπροστά με ενότητα και αποφασιστικότητα. Με νέες ιδέες, δυναμικό όραμα και αμετακίνητη πίστη στις αξίες μας, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την Ελλάδα και την Ευρώπη που ονειρευόμαστε.

  Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής Ιωαννίνων ευχαριστεί τους πολίτες της ΠΕ Ιωαννίνων που στήριξαν το κίνημα μας και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Η στήριξη και η εμπιστοσύνη των πολιτών μας δίνει δύναμη και ελπίδα για το μέλλον. Είναι καθήκον μας να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους πολίτες, προωθώντας τις τοπικές ανάγκες και διεκδικώντας λύσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όλων. Με την ενεργό συμμετοχή και την αφοσίωσή σας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά και να κάνουμε τον τόπο μας ένα πρότυπο προόδου και ανάπτυξης.

  Ευχαριστούμε τις εκατοντάδες των μελών και φίλων που όλο αυτό το χρονικό διάστημα, μαζί με τις Δημοτικές Οργανώσεις, τον Βουλευτή μας κ. Ιωάννη Τσίμαρη και το σύνολο των στελεχών μετέφεραν το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ σε κάθε γωνιά της ΠΕ, καθώς και αυτούς βρέθηκαν την Κυριακή στα εκλογικά τμήματα της Περιφερειακής Ενότητας.

  Ευχαριστούμε τις υποψήφιες και τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές του κινήματος που επισκέφτηκαν τα Γιάννενα και συνεισέφεραν στην διάχυση του πολιτικού μηνύματος του ΠΑΣΟΚ.

  Συγχαίρουμε για την εκλογή τους, μεταξύ άξιων συνυποψηφίων, τον Νίκο Παπανδρέου, τον Γιάννη Μανιάτη και τον Σάκη Αρναούτογλου. Είμαστε βέβαιοι ότι η παρουσία τους στην επόμενη σύνθεση της Ευρωβουλής θα ενισχύσει τη χώρα μας και τους πολίτες μέσα από τις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ