Τετάρτη 29.05.2024
More

  Πλεύρης κατά Πισπιρίγκου: Θα κινηθούμε νομικά αν συκοφάντησε γιατρούς ή νοσηλευτές

  Το Υπουργείο Υγείας σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως δήλωσε ο υπουργός, Θάνος Πλεύρης

  Συγκεκριμένα, η κίνηση αυτή θα γίνει σε περίπτωση που η μητέρα της 9χρονης Τζωρτζίνας, που κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της, έχει συκοφαντήσει γιατρούς ή νοσηλευτές.

  Μιλώντας στον Realfm 97,8, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως σέβεται -καθ’ότι νομικός και ο ίδιος- το το υπερασπιστικό δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου ό,τι κι αν έχει κάνει αυτός.

  «Δεν θα επιτρέψω όμως στο όνομα καμιάς υπερασπιστικής γραμμής να θίγονται γιατροί, νοσηλευτές και νοσοκομεία του ΕΣΥ. Επειδή έχω ακούσει τις αναφορές, άμεσα θα αναζητήσουμε με τον νόμιμο τρόπο, να δούμε τι έχει ειπωθεί και αν έχουν ειπωθεί αυτά που ακούμε, θα κινηθούμε νομικά κατά της κατηγορουμένης γιατί δεν έχει δικαίωμα να συκοφαντεί γιατρούς», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

  Πρόσθεσε, μάλιστα, πως το τι έχει πράξει η Ρούλα Πισπιρίγκου θα το βρει η Δικαιοσύνη.

  «Είναι κάτι που μας έχει σοκάρει όλους. Αν προσπαθήσει όμως να μεταφέρει την όποια ευθύνη έχει με ψευδείς κατηγορίες σε γιατρούς ή νοσηλευτές, δεν θα μείνουμε απαθείς. Ήδη έχω δώσει εντολή να συγκεντρωθούν τα όποια στοιχεία», υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης.

  Τι ανέφερε στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου και οδήγησε στην αντίδραση Πλεύρη

  Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το απολογητικό της υπόμνημα, η 33χρονη κατηγορούμενη υποστήριξε πως δεν ήταν εκείνη που χορήγησε την ουσία που προκάλεσε τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

  «Η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε δύο χρήσεις, μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική. Άρα είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».

  Ουσιαστικά, η κατηγορούμενη ανέπτυξε στο απολογητικό υπόμνημα τον ισχυρισμό ότι η χορήγηση της κεταμίνης στην Τζωρτζίνα πιθανόν να έγινε από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ