Πέμπτη 25.07.2024
More

  Πώς θα διεξαχθούν οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

  Από τις 07.00 έως τις 19.00 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ την Κυριακή

  Από τις 07.00 έως τις 19.00 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ την Κυριακή, με την αρμόδια κομματική επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ) να δίνει χθες τις τελικές διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία.

  Oπως είναι γνωστό, δικαίωμα ψήφου έχουν τα εν ενεργεία μέλη και οι φίλοι της παράταξης και όσοι εγγραφούν την ημέρα των εκλογών. Για την αποφυγή συνωστισμού και καθυστερήσεων η Χαρ. Τρικούπη έχει απευθύνει σύσταση προς όσους δεν είναι μέλη, να προσέλθουν με εκτυπωμένη και συμπληρωμένη τη σχετική αίτηση εγγραφής. Οι ψηφοφόροι μπορούν να επιλέξουν οποιοδήποτε από τα 840 εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

  Η σχετική λίστα, αλλά και η αίτηση εγγραφής έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της παράταξης. Ολοι οι ψηφοφόροι θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 3 ευρώ (μόνο στον πρώτο γύρο). Δικαίωμα ψήφου στον δεύτερο γύρο, εφόσον χρειαστεί, θα έχουν μόνον όσοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή.

  Οσοι έχουν γεννηθεί έως 31/12/2004, είναι εγγεγραμμένοι στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους και ο χειριστής του τάμπλετ, πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών, αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή του, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.

  Οσοι έχουν γεννηθεί το 2005, για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από ταυτότητα ή διαβατήριο, να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ. Το ίδιο ισχύει και για πολίτες χωρών της Ε.Ε. που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Οι αλλοδαποί που διαμένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ και επίσης πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ.

  Στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού, δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι απόδημοι είναι εγγεγραμμένοι στον εθνικό εκλογικό κατάλογο, οι οποίοι θα πιστοποιούνται με την ίδια διαδικασία που θα ακολουθείται εντός συνόρων. Ως προς το υγειονομικό πλαίσιο, υπενθυμίζεται ότι η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, ενώ οι ψηφοφόροι θα εισέρχονται ένας ένας στα εκλογικά κέντρα. Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test 48ώρου απαιτείται μόνο για τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία (εφορευτικές επιτροπές, υπεύθυνοι εκλογικών κέντρων και εκπρόσωποι υποψηφίων).

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ