Σάββατο 28.01.2023
More

  «Πράσινο φως» για την εκταμίευση της 2ης δόσης από το Ταμείο Ανάκαμψης

  Στην έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπλή για την εκταμίευση της 2ης δόσης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο Γιάννης Οικονόμου.

  «Με σχεδιο πήραμε το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εκταμίευση της 2ης δόσης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Μαζί με την πρώτη πληρωμή και την προχρηματοδότηση, το ποσό που λαμβάνει, προς το παρόν, η χώρα μας, υπερβαίνει τα 11 δισ. €», έγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  Δείτε την ανάρτηση του Γιάννη Οικονόμου

  Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε θετική προκαταρκτική αξιολόγηση του αιτήματος πληρωμής της Ελλάδας για ποσό ύψους 3,6 δισ. ευρώ -1,7 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 1,9 δισ. ευρώ σε δάνεια- στο πλαίσιο του μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας (ΜΑΑ), του βασικού εργαλείου του Next Generation EU.

  Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 η Ελλάδα υπέβαλε στην Επιτροπή αίτημα πληρωμής βάσει της επίτευξης των 28 οροσήμων και στόχων που καθορίζονται στην εκτελεστική απόφαση του Συμβουλίου για τη δεύτερη δόση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ