Σάββατο 04.02.2023
More

  Πρόσβαση στους βοσκότοπους και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

  Πρόσβαση στους βοσκότοπους και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Γιώργος Αμυράς.

  Πρόσβαση στους βοσκότοπους και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις μέσα από ένα συντηρημένο οδικό δίκτυο ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων, Γιώργος Αμυράς, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.

  Ο βουλευτής επισημαίνει ότι οι δρόμοι που εξυπηρετούν την μετακινούμενη κτηνοτροφία προς τους βοσκότοπους και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις  για να παραμένουν λειτουργικοί χρειάζονται βελτίωση και συντήρηση. Η υποχρέωση ανήκει στις Περιφέρειες της χώρας. Ωστόσο, δημιουργούνται προσκόμματα κατά την υλοποίηση των υποχρεώσεων αυτών, καθώς οι Δασικές Υπηρεσίες θεωρούν δασικό το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο και δεν χορηγούν τις απαραίτητες εγκρίσεις. Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει επανειλημμένα θέσει το θέμα στα καθ΄ύλην αρμόδια υπουργεία.

  «Οι Περιφέρειες της χώρας πρέπει να μπορούν απρόσκοπτα να συντηρούν και να βελτιώνουν το οδικό δίκτυο που οδηγεί σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και βοσκότοπους, προκειμένου να ενθαρρυνθεί η διατήρησή τους και να διασφαλιστεί η καλή γεωργική και περιβαλλοντική κατάσταση κι εμείς οφείλουμε να τις στηρίξουμε», τονίζει ο Γιώργος Αμυράς.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ