Σάββατο 24.07.2021
More

  Προβληματίζει ο φόρτος εργασίας των φοροτεχνικών

  Ερώτηση Μ. Κάτση για τα προβλήματα του κλάδου φοροτεχνικών λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας την περίοδο της πανδημίας

  Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε ο τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, μαζί με τρεις ακόμα βουλευτές. Το θέμα της ερώτησης ήταν η επίλυση των προβλημάτων του κλάδου φοροτεχνικών λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας Covid-19.

  Ο Μ. Κάτσης δήλωσε σχετικά:

  «Ο φόρτος εργασίας του κλάδου των λογιστών-φοροτεχνικών από την αρχή της υγειονομικής κρίσης αυξήθηκε υπέρμετρα. Μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών εκδόθηκαν 12 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και 659 Εγκύκλιοι – Αποφάσεις, οι οποίες αφορούν δηλωτικές πράξεις και υποχρεώσεις τις οποίες διενεργεί ο κλάδος για λογαριασμό των φορολογουμένων, ασφαλισμένων και επιχειρήσεων.

  Στην ουσία οι επαγγελματίες του χώρου κλήθηκαν να σηκώσουν ολόκληρο το βάρος της κυβερνητικής ανεπάρκειας και του αλαλούμ που προκάλεσαν όλες οι τεχνικές αδυναμίες στις δεκάδες πλατφόρμες, οι ασφυκτικές προθεσμίες, και οι ασάφειες στις εκδοθείσες αποφάσεις και εγκυκλίους για την εφαρμογή των μέτρων. Για αυτόν ακριβώς το λόγο ζητάμε από την κυβέρνηση να προσέλθει σε έναν ανοιχτό διάλογο με το Οικονομικό Επιμελητήριο και τους Συλλόγους Λογιστών ώστε να επιλύσει τα προβλήματα που δημιούργησε με την τακτική που ακολούθησε, και που ταλαιπωρούν τόσο τους επαγγελματίες του κλάδου όσο και τους πολίτες».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ