Δευτέρα 27.06.2022
More

  Προϋπόθεση η θεσμοθέτηση ενός Χωροταξικού Σχεδίου

  Δεν είναι ημέρα γιορτής του περιβάλλοντος, αλλά ημέρα επαγρύπνησης, οργάνωσης και κινητοποίησης για την  προστασία του, τη διατήρησή του και την αναβάθμισή του.

  Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων με αφορμή τη σημερινή ημέρα περιβάλλοντος.

  Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων:

  «Η 5η Ιουνίου 2020, βρίσκει την Ελλάδα με ψηφισμένο ένα νόμο για το περιβάλλον, από τους χειρότερους που θα μπορούσαν να ψηφισθούν, με πλήθος αρνητικών ρυθμίσεων. Μεταξύ αυτών, καταργεί τις περιοχές NATURA και τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, ενώ διευκολύνει τα έργα που έχουν σκληρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο της κυβέρνησης  βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την εθνική και ευρωπαϊκή πρακτική και νομοθεσία, αγνοεί τις τρέχουσες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και περιβαλλοντικής κρίσης, επιτρέπει πλήθος ασύμβατων χρήσεων που δε σέβονται το οικοσύστημα και τη βιοποικιλότητα,  προς όφελος της εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικών συμφερόντων. Η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας για να περάσει, με απουσία της κοινωνίας, από τη Βουλή αυτό το ‘αντιπεριβαλλοντικό’ νομοσχέδιο. Όλοι μαζί, όρθιοι, δεν θα επιτρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση του περιβάλλοντος».

  Για τις Ανανεώσιμες Πηγές αναφέρει:

  «Θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνεται γιατί το περιβάλλον είναι η ζωή μας. Δεν είναι υπόθεση λίγων, είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων. Αυτό, μας φέρνει το τουριστικό κεφάλαιο της «βαριάς μας βιομηχανίας». Αυτό, μας παρέχει τους όρους για παραγωγή υψηλών ποιοτικά διατροφικών προϊόντων.

  Είμαστε σαφώς με την ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Προς αυτή τη κατεύθυνση δουλεύουμε σταθερά και συστηματικά θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση την θεσμοθέτηση ενός Χωροταξικού Σχεδίου για την  ανάπτυξη όλων αυτών των παρεμβάσεων.

  Δεν θα επιτρέψουμε την «Πράσινη Ανάπτυξη» να γίνει  βορά στα κερδοσκοπικά σχέδια ορισμένων, καταστρέφοντας το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα».

  «Την 5η Ιουνίου 2020, καλούμε τους Έλληνες, περισσότερο από κάθε άλλη φορά σε επαγρύπνηση για τη ζωή μας.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αφουγκράζεται τις αγωνίες των πολιτών, λαμβάνει υπόψη του την κριτική και τις προτάσεις των πολύμορφων κινημάτων και συμμετέχει στις συγκεντρώσεις που γίνονται σε όλη την χώρα και στην πόλη μας, στα Γιάννενα την Παρασκευή 5 Ιουνίου, για την προστασία του περιβάλλοντος», καταλήγει.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ