Τρίτη 18.06.2024
More

  Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

  Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την ανάπτυξη. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία, ενώ καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

  Πολλές επιμέρους διατάξεις του νομοσχεδίου  εξασφάλισαν θετικές ψήφους από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «ναι» σε 45 άρθρα. Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε «ναι» σε 46 άρθρα. Το ΚΚΕ ψήφισε «ναι» σε 7 άρθρα. Η Νέα Αριστερά ψήφισε «ναι» σε 38 άρθρα.

  Επιπλέον, η Πλεύση Ελευθερίας ψήφισε «ναι» σε 21 άρθρα. Η Ελληνική Λύση ψήφισε «ναι» σε 8 άρθρα. Οι «Σπαρτιάτες» ψήφισαν «ναι» σε 24 άρθρα.

  Σε πολλά άρθρα δε, τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν «παρών». Η «Νίκη» είναι το μόνο κόμμα που καταψήφισε και τα άρθρα και τις τροπολογίες.

  «Καλό είναι όλοι μας να λάβουμε υπόψη ότι η κοινωνία έχει προβλήματα και τα προβλήματα απαιτούν λύσεις. Δεν φτάνει απλά να λέμε λόγια. Πρέπει να λύνουμε και προβλήματα, να αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα και αυτό το νομοσχέδιο γι’ αυτό έρχεται και γι’ αυτό έχει διατάξεις από 13 υπουργεία, για να δώσει δηλαδή λύσεις», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που έκανε λόγο για «νομοσχέδια εκτρώματα στα οποία στριμώχνονται εξυπηρετήσεις, με αντισυνταγματικές και σκανδαλώδεις τροπολογίες».

   

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ