Πέμπτη 06.05.2021
More

  Σακελλαροπούλου: Καλώ τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν πνεύμα συνεννόησης

  «Καθήκον και ελάχιστο χρέος στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου»

  Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν πνεύμα συνεννόησης, αναφορικά με το ζήτημα της επετείου του Πολυτεχνείου.

  Η κ. Σακελλαροπούλου είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, του ΚΚΕ, του ΜέΡΑ25, καθώς και του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών.

  Η αντιπροσωπεία επέδωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ψήφισμα διαμαρτυρίας με αντικείμενο την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων.

  «Για την κρίση της νομιμότητας της απόφασης αυτής αρμόδιες είναι οι δικαστικές αρχές, ενώπιον των οποίων το ζήτημα εκκρεμεί», δήλωσε μετά τη συνάντηση η κ. Σακελλαροπούλου και συμπλήρωσε:

  «Στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η χώρα προέχει το εθνικό συμφέρον, η αλληλεγγύη και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Καλώ τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν πνεύμα συνεννόησης. Είναι καθήκον όλων και ελάχιστο χρέος στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου».

  Η αντιπροσωπεία των τριών κομμάτων αρχικά παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας για την απαγόρευση των συναθροίσεων στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα και στη συνέχεια στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ενώ ακολούθησε η επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο.

  Το πρωί της Δευτέρας, το ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε ότι προχωρά σε κατάθεση αίτησης ακύρωσης και αίτησης αναστολής, κατά της απόφασης απαγόρευσης της πορείας του Πολυτεχνείου, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

  «Οι λόγοι ακύρωσης της σχετικής κατάπτυστης απόφασης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αφορούν την παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας (βασιζόμενοι και στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και την σχετική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου του Αμβούργου τον Απρίλιο) και την έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας του περιορισμού του δικαιώματος του συνέρχεσθαι», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το ΜέΡΑ25 και σημειώνει ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ήδη τοποθετηθεί σχετικά με την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και την ουσιαστική αναστολή του άρθρου 11, καθώς περιορίζεται καθολικά ο ίδιος ο πυρήνας του σχετικού δικαιώματος των πολιτών.

  Ελπίζουμε, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25, και το ΣτΕ να κάνει δεκτές τις σχετικές αιτήσεις μας και να ακυρώσει αυτή την αντιδημοκρατική και αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ