Τρίτη 18.06.2024
More

  Σε καταφύγιο στο Κίεβο ο Ν. Δένδιας

  Στο Κίεβο βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

  Ο κ. Δένδιας έγινε δεκτός στο Ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών από τον ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα. Την ώρα μάλιστα της συνάντησης, ήχησαν οι προειδοποιητικές σειρήνες.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός, ο Ουκρανός ομόλογός του και η ελληνική αντιπροσωπεία είναι καλά και βρίσκονται σε καταφύγιο.

  Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έφτασε νωρίς το πρωί στην ουκρανική πρωτεύουσα με τρένο μέσω Πολωνίας. Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ήταν η ελληνική πρεσβεία. Εκεί συναντήθηκε με τον με τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ουκρανίας του Ουκρανικού Κοινοβουλίου, T.Plachkova, τον Πρύτανη του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης, M.Trofymenko, και την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Κύπρου, Λίνα Θεμιστοκλέους.

  Στην ατζέντα βρέθηκαν η κοινοβουλευτική διπλωματία, οι σχέσεις Ελλάδας-Ουκρανίας, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακαδημαϊκά θέματα και η ελληνική ομογένεια. Ο κ. Δένδιας καταδίκασε πλήρως τον αναθεωρητισμό. Επίσης, ευχαρίστησε την κ. Θεμιστοκλέους για τη συνεισφορά της στις επιχειρήσεις επαναπατρισμού από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων πολιτών και ομογενών.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ