Κυριακή 25.09.2022
More

  Σκληρό lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια

  Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

  Σε lockdown τύπου Αττικής εισέρχονται η Αχαΐα και η Εύβοια, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι δήμοι Αγίου Νικολάου, Θήρας και Μυκόνου.

  Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε ότι έχουμε αύξηση στο μέσο όρο των κρουσμάτων, καθώς ανήλθαν το τελευταίο διάστημα σε 11 νέα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Πρόσθεσε δε ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των τεστ-  είναι περίπου 45.000 την ημέρα. Ανέφερε ότι αυξήθηκε κατά 67% ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων.

  Στο 83% βρίσκεται η κάλυψη των κλινών covid, είπε, σημειώνοντας ότι αυξημένο είναι το φορτίο της Χαλκίδας.

  Αναφερόμενη στις προσεχείς ημέρες, τόνισε ότι «ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος μας, θα μας δυσκολέψει, θα μας κλείσει στα σπίτια μας», υπογραμμίζοντας ότι «αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων, πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί».

  Η ίδια σημείωσε ότι λόγω του ότι λόγω κακοκαιρίας θα μείνουμε στα σπίτια «ο ιός μπορεί να μεταδοθεί ενδοοικογενειακά», καλώντας τους πάντες να προστατεύσουν τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.

  «Δεν αρκεί να φοράμε μάσκα, αλλά να τη φοράμε σωστά», είπε, συμπληρώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει την αναγκαιότητα χρήσης διπλής μάσκας.

  Η κ. Παπαευαγγέλου σχολίασε ότι η μέθοδος του «ακορντεόν» μας κουράζει και μας προκαλεί ανασφάλεια, «αλλά εξαρτάται από τον καθένα μας πότε θα ανακάμψουμε».

  «Δεν μπορούμε να κουραστούμε πριν κουραστεί ο ιός», κατέληξε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ