Τρίτη 04.10.2022
More

  Στ. Πέτσας: «Ξεκινάμε από το μηδέν, προσεκτικά μέχρι 15 Ιουλίου»

  Στις αφίξεις τουριστών, θα πρέπει να συγκρίνουμε με το μηδέν και όχι με τα πάνω από 30 εκατομμύρια επισκεπτών που η Ελλάδα είχε πέρυσι, δήλωσε το πρωί ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

  Κι αυτό, όπως εξήγησε, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, «γιατί πριν από περίπου τρεισήμισι μήνες δεν πίστευε κανείς ότι θα έχουμε αυτήν την εικόνα σήμερα. Δηλαδή, να ανοίγουν τα σύνορά μας, έστω με περιορισμένο τρόπο, έστω με προσοχή, έστω με πολλούς κανόνες ασφαλείας, αλλά να ανοίγουμε τα σύνορά μας για να επισκεφτούν πολλοί επισκέπτες από διάφορες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου τη χώρα μας. Άρα, ξεκινάμε από το μηδέν, θα πάμε προσεκτικά μέχρι 15 Ιουλίου», τόνισε.

  Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, σε ισχύ παραμένουν ακόμα αρκετοί περιορισμοί, και στα λιμάνια, και στα χερσαία σύνορα, οι οποίοι «ελπίζουμε σταδιακά να αίρονται και να μη γίνονται πιο ασφυκτικοί. Φυσικά θα υπάρχουν κρούσματα από τον ιό, αλλά πρέπει να προσέχουμε να μην έχουμε διασπορά. Είμαστε έτοιμοι. Βλέποντας και τα στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων, διαπιστώνουμε ότι δεν επιβαρύνονται τα νοσοκομεία μας, παρά τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων» σημείωσε ο υφυπουργός.

  Σχετικά με το πρόγραμμα «Συν-εργασία», υπογράμμισε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να το βελτιώσει, με δύο βασικές παρεμβάσεις. Πρώτον, να μειώσει τη γραφειοκρατία του ώστε να μπουν περισσότεροι επιχειρηματίες και να δηλώσουν περισσότερους εργαζόμενους στο πρόγραμμα. Και δεύτερον να το κάνει πιο ελκυστικό, είτε με επέκταση του χρονικού διαστήματος που θα καλύπτει τους εργαζόμενους, είτε με μεγαλύτερο κίνητρο σε επίπεδο επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών από το Κράτος. Αυτά τα δύο τα μελετούν στο οικονομικό επιτελείο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ