Πέμπτη 21.01.2021
More

  Στη Σύνοδο Κορυφής οι τουρκικές προκλήσεις

  Το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων θα συζητηθεί αύριο, δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής, δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης

  Προσερχόμενος στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, συμφώνησε να γίνει συζήτηση για την τουρκική προκλητικότητα. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η ΕΕ πρέπει να δείξει συνέπεια σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των αποφάσεων που έχει λάβει για το θέμα.

  «Είχα την ευκαιρία να ζητήσω από τον πρόεδρο Μισέλ να προσθέσουμε στη συζήτησή μας το θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, καίτοι δεν βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη. Συμφώνησε και το θέμα αυτό θα συζητηθεί αύριο», είπε αρχικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

  «Θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου, όπως το έκανα ήδη στα πλαίσια του ΕΛΚ, για τις νέες προκλητικότητες της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, με την πρόσφατη έξοδο του Oruc Reis εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και την απαράδεκτη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με τα Βαρώσια στην Κύπρο», πρόσθεσε.

  Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την ΕΕ να δείξει συνέπεια στην εφαρμογή των αποφάσεών της, αν συνεχιστεί η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας.

  «Δυστυχώς η Τουρκία φαίνεται να παραμένει συνεπής στην προκλητική και επιθετική συμπεριφορά. Την ίδια συνέπεια επιβάλλεται να επιδείξει και η ΕΕ ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που ήδη έχει λάβει, προκειμένου η συμπεριφορά αυτή, εφόσον συνεχιστεί, να έχει τις ανάλογες συνέπειες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, δηλώνοντας ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, τοπικού χαρακτήρα, αν υπάρξει σχετική υπόδειξη των ειδικών.

  «Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα», είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην παγκόσμια κατάσταση με τον κορωνοϊό. «Η Ελλάδα τα πηγαίνει ακόμη αρκετά καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Θα χρειαστεί όμως απόλυτη συνέπεια στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν εξαγγείλει οι ειδικοί», συμπλήρωσε.

  «Εφόσον οι ειδικοί μας υποδείξουν ανάγκη να πάρουμε πρόσθετα μέτρα τοπικού χαρακτήρα, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε για να περιορίσουμε την όποια τοπική διασπορά της επιδημίας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ