Τρίτη 03.08.2021
More

  Στη Βουλή η μη ανανέωση της σύμβασης ιατρού στο Χατζηκώστα

  Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη σχετικά με την απόλυση επικουρικής ιατρού

  Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη σχετικά με την απόλυση επικουρικής ιατρού από το νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα».

  Στην ερώτηση που συνυπογράφουν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ αυτών και ο τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός, γίνεται λόγος για εκδικητική μη ανανέωση σύμβασης της γαστρεντερολόγου και μητέρας μονογονεϊκής οικογένειας Βασιλικής Τσακτσίρα από τη διοίκηση του νοσοκομείου, έπειτα από αίτημά της να λάβει άδεια ειδικού σκοπού όταν έκλεισαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και έπρεπε να μείνει σπίτι με τον γιο της ηλικίας μόλις 2 ετών.

  Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν από τον υπουργό Υγείας να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους οι δύο επικουρικοί εξαιρέθηκαν από τη ρύθμιση που παρατείνει τη θητεία όλων των επικουρικών ιατρών και του λοιπού επικουρικού προσωπικού λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας. Επίσης τον καλούν να εφαρμόσει το νόμο και να παρατείνει τη σύμβαση της επικουρικής γαστρεντερολόγου στο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ