Πέμπτη 24.09.2020
More

  Στη Βουλή η ύδρευση του λεκανοπεδίου και η αναβάθμιση του οικοσυστήματος της Παμβώτιδας

  Παρέμβαση στη Διαρκή Επιτροπή Υδατικών πόρων της Βουλής έκανε ο Σταύρος Καλογιάννης, στη συζήτηση με θέμα: «Οικολογική κατάσταση των λιμνών στην Ελλάδα».

  Στην τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

  «Η λίμνη Παμβώτιδα είναι μία αστική λίμνη, καθώς «ακουμπάει» πάνω της η πόλη των Ιωαννίνων, μία λίμνη ρηχή, μία λίμνη η οποία παρουσιάζει έντονα ευτροφικά φαινόμενα και αξίζει να της αφιερώσουμε μία ολόκληρη συνεδρίαση.

  Η ποιοτική κατάσταση των υδάτων της Παμβώτιδας δεν είναι καλή. Εκτός της ρύπανσης από αστικά και γεωργικά απόβλητα, η λίμνη αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα. Ενδεικτικά αναφέρω ότι τους καλοκαιρινούς μήνες έχουμε απόληψη της τάξεως των 15 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού από τη λίμνη για άρδευση του κάμπου του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων, με μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις στο λιμναίο οικοσύστημα.

  Παράλληλα, η ποιοτική και ποσοτική κατάσταση των υδάτων της λίμνης είναι άμεσα συνυφασμένη με την ύδρευση των οικισμών του λεκανοπεδίου. Σήμερα, οι Δήμοι του λεκανοπεδίου (Ιωαννίνων, Ζίτσας), όπως και ο Δήμος Κόνιτσας, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ύδρευσης, ενώ υπάρχουν οικισμοί, όπως η Μανωλιάσα, που στερούνται του πόσιμου ύδατος εδώ και μήνες.

  Καταθέτω την πρόταση όπως, σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, συζητήσουμε αναλυτικά την κατάσταση της Παμβώτιδας και του οικοσυστήματός της, προτάσεις για την αναβάθμισή της, καθώς και το μεγάλο θέμα ύδρευσης του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.»

  Η Πρόεδρος της Επιτροπής κα Αυγερινοπούλου αποδέχθηκε την πρόταση του Σταύρου Καλογιάννη και το θέμα θα συζητηθεί με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Απορρίμματα στην Ήπειρο; Λίγα και μόνον από Κέρκυρα

  «Παγώνει» το ενδεχόμενο μεταφοράς απορριμμάτων από άλλες περιοχές στην Ήπειρο

  Πρώτη συνεδρίαση για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών

  Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Ιωαννιτών

  Προχωρά η νέα γέφυρα στην Πλάκα

  Αποφάσεις για έργα άνω των 11.5 εκ. ευρώ έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

  «Λουκέτο» σε ΔΕΥΑ βάζει το υπ. Περιβάλλοντος!

  118 ΔΕΥΑ αναμένεται να κλείσουν πανελλαδικά

  Κονδύλια 118 εκ. ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού στα σχολεία

  Δύο διατάξεις για την ενίσχυση των σχολείων κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.